EN | NL
student-union kamersite unioncard Union Deals unionshop createtomorrow tedex Eco Challenge Give it a go
EN | NL

BELANG VAN ACTIVISME

Naast dat studentenactivisme leuk is, wordt er van studenten verwacht dat zij naast studeren verschillende ervaringen en vaardigheden opdoen, zodat ze kritisch en met beide benen in de maatschappij staan. Studie is uiteraard erg belangrijk hierin, maar minstens zo belangrijk zijn je sociale en organisatorische competenties.

Deze competenties leer je onder andere wanneer je actief bent. ‘Actief zijn is een investering in jezelf.’ Door actief te worden gaan studenten een enorm leerzame en leuke tijd tegemoet. Je ontmoet veel verschillende mensen en tegelijkertijd doe je veel ervaringen op, waar je later profijt van hebt. Daarnaast ontwikkelen studenten verschillende competenties die je niet leert uit studieboeken. Voorbeelden hiervan zijn leiderschap, zelfmanagement, tonen van initiatief en het nemen van beslissingen. Ook heb je op de arbeidsmarkt een streepje voor op de rest; actief zijn scoort bij toekomstige werkgevers. Wat studenten hebben gedaan naast hun studie en hoe ze sociaal en organisatorisch zijn ontwikkeld speelt een zeer belangrijke rol of je in aanmerking komt voor die specifieke baan!

“Je gaat studeren en na vier of vijf jaar een diploma halen en dan ben je klaar voor de arbeidsmarkt. Dat is wat de overheid en veel ouders denken; maar er is veel meer! Men gaat naar de universiteit om zich te ontwikkelen op allerlei gebieden zoals cultuur, sport, organiseren, leiding geven enz. Je inzetten in het bestuur van studentenvereniging is hierbij een uitstekende manier!"

Prof. Em. Mr. J. Troch , Hoogleraar Corporate Governance en Voormalig Voorzitter van de Raad van Bestuur van Koninklijke Grolsch

“Verder kijken dan je directe omgeving. Vernieuwende activiteiten ontplooien en je kennis verruimen. Je komt het in onze regio dagelijks tegen. Door grenzen te overschrijden zijn we in staat bruggen te bouwen en innovatieve wegen te bewandelen. Juist door studenten ook die ruimte te bieden ontstaat een sterke synergie, die uitstraalt over de regio, ons land en zelfs de wereld. Voor nu, maar zeker ook in de toekomst."

Peter den Oudsten, oud-Voorzitter Regio Twente en oud-Burgemeester van Enschede