EN | NL
student-union kamersite unioncard Union Deals unionshop createtomorrow tedex Eco Challenge Give it a go
EN | NL

Activismeprijzen uitgereikt voor 2015

STUDENT UNION ACTIVISMEPRIJS

De Student Union Activismeprijs werdt jaarlijks uitgereikt aan een tweedejaars student die in het eerste jaar van de studie al zijn of haar 60 EC's heeft behaald én daarnaast actief is geweest met vele extra-curriculaire activiteiten.

Winnaar 2014: Dieuwert Blomjous
De student Civiele Techniek, Dieuwert Blomjous, is pas na een paar weken heen en weer reizen tussen Zwolle en Enschede verhuist naar Enschede. Ze ging van sporten op het hoogste niveau in Dalfsen naar studeren in Enschede. De eerste commissie waar ze lid werd, was de InterExcie bij ConcepT. Deze commissie is verantwoordelijk voor de excursies en lunchlezingen bij de studievereniging. Vervolgens heeft het niet lang geduurd voordat ze zich ook bij de AkCie, de activiteitencommissie van ConcepT, voegde. Aan het eind van het eerste jaar is ze ook lid geworden van de OLC om zich in te zetten voor de kwaliteit van het onderwijs, waar ze het volgende heeft geleerd: "Ik heb geleerd om in discussies mijn woorden zorgvuldiger te kiezen. Daarnaast ontwikkel ik mijn kritisch vermogen."

STUDENT UNION CULTUURPRIJS

Om cultuur extra in de schijnwerpers te zetten wordt jaarlijks de Student Union Cultuurprijs uitgereikt aan een persoon of een aantal personen, (studenten)organisatie of cultureel project welke een positieve bijdrage heeft geleverd aan het culturele klimaat op de Universiteit Twente.

Winnaar 2013/2014: Daan Egberts
Daan, student Civiele Techniek en actief lid bij cabaretvereniging Contramime en theatervereniging NEST, is de drijvende kracht achter het renoveren van het openluchttheater. Sinds hij in de zomer van 2012 een rol speelde in de musical Alice in Wonderland, heeft hij zich hard gemaakt voor een opknapbeurt.

Winnaar 2012: S.D.V. Chassé
Chassé heeft zich in korte tijd tot een stabiele en kundige vereniging ontwikkeld. De vereniging heeft bij haar dansvoorstellingen vanaf het begin bovendien succesvol andere verenigingen betrokken door ze onderdeel te laten zijn van hun voorstelling. Hiermee heeft ze de samenwerking tussen verenigingen positief beïnvloed. Deze onbaatzuchtige houding heeft geleid tot een jaarlijkse avondvullende multidisciplinaire voorstelling die volle zalen trekt.

Winnaar 2011: Valentine's Dance Gala
Met het Valentine's Dance Gala werden op een unieke manier de dansverenigingen samengebracht. De verschillende verenigingen hadden hun passie voor dans verwerkt in deze leuke activiteit en gaf op deze manier een boost aan het culturele klimaat van de Universiteit Twente.

Winnaar 2010: EAR-Resistival
Met EAR-Resistival worden cultuur en onderwijs met elkaar verbonden. In 2010 werd dit festival voor het eerst georganiseerd waarbij studenten in het kader van hun minor Muziek een festival organiseren. EAR-Resistival sprong tussen de nominaties uit door deze verbinding van disciplines, in combinatie met het compleet nieuwe karakter van het evenement.

Winnaar 2009: SHOT 3TU concerten commissie

Winnaar 2008: Scratch

Winnaar 2007: Break-Even en in het bijzonder Bart Hilhorst

Winnaar 2006: Sponsorlach

Winnaar 2005: Februari Muziekmaand

Winnaar 2004: Pachtcommissie

Winnaar 2003: Programmeringscommissie

Winnaar 2002: CLUTcie

Winnaar 2001: Nestival

Winnaar 2000: Pythische Spelen

HENK ZIJM INTERNATIONAL AWARD

De Student Union heeft in 2009 de Henk Zijm International Award in het leven geroepen. Deze award wordt uitgereikt aan een student, medewerker, vereniging, organisatie of iemand anders van de UT-gemeenschap die zich in bijzondere mate voor de internationalisering van de UT heeft ingezet.

Winnaar 2013: Buddies van het Buddy project

Winaar 2012: Mareike Backhaus
Mareike is een perfect voorbeeld van hoe een student kan bijdragen aan de internationale gemeenschap op de Universiteit Twente. Haar bijdrage is vooral goed terug te zien in haar rol als voorzitter van UniTe die zij vol passie vervuld. Mareike raakte bij de voorganger van UniTe, PITS, betrokken door haar voorzitterschap van AIESEC. Zij is uit eigen interesse bij het overleg betrokken gebleven en heeft een zeer actieve rol ingenomen door een belangrijk deel uit te maken van de hervorming van UniTe. Onder andere door haar inbreng is UniTe een zelfstandig opererend orgaan geworden.

Winnaar 2011: Turkse studentenvereniging Tusat

Winnaar 2010: Latijns-Amerikaanse studentenvereniging L.A. Voz
L.A. Voz is pas in 2009 opgericht, maar in de korte tijd dat ze bestaan hebben ze veel bijgedragen aan de internationalisering en integratie op de UT. L.A. Voz heeft een actieve rol in het overleg PITS en organiseerde verschillende activiteiten en feesten toegankelijk voor alle internationale en nationale studenten. Daarnaast kwamen verschillende eigen intiatieven van de grond, zoals het onderzoeken van de mogelijkheid voor het aanbieden van minoren aan internationale masterstudenten en PHD’s. 

Winnaar 2009: Thomas Ziehmer