EN | NL
student-union kamersite unioncard Union Deals unionshop createtomorrow tedex Eco Challenge Give it a go Buddy
EN | NL

Activismefases

Hieronder zijn de vier fases van het More Than A Degree programma beschreven, het overzicht van het More Than A Degree programma is hier te vinden. 

1. VERENIGINGSLID

Deze fase kost het minste moeite en wordt gezien als de basis voor elke student op het gebied van competentieontwikkeling buiten het curriculum. Vaardigheden die je in deze fase kan op doen zijn bijvoorbeeld sociale vaardigheden, netwerkvaardigheden, betrokkenheid, organisatorisch bewustzijn en assertiviteit. 

2. KLEIN ACTIVISME 

In deze fase ben je als student bezig met (vrijwilligers)werk voor verenigingen en/of stichtingen. Ook al krijg je in deze fase als student meer veranwoordelijkheden, het is nog steeds veroorloofd om fouten te maken waar je van kan leren. Je start in het meest ideale geval in je eerste jaar met klein activisme. De (extra) competenties die je kan ontwikkelen in deze fase zijn samenwerken, resultaatgerichtheid, aansprakelijkheid en flexibiliteit. 

3. GROOT ACTIVISME 

Wanneer je klaar bent voor groot activisme kan je de stap maken om een grote commissie of een bestuur te gaan doen. Een goede oriëntatiemogelijkheid voor groot activisme is de Activisme-Markt. Extra competenties die je zou kunnen ontwikkelen tijdens groot activisme zijn visie, leiderschap, management, delegeren en daadkrachtigheid. 

4. ACTIVISME AMBASSADEUR

Nadat je ervaring op hebt gedaan in de verschillende voorgaande fasen ga je geleidelijk de vierde fase van More Than A Degree in. Hierbij kan je denken aan een Raad van Advies of verscheidende andere adviserende en coachende functies in het studentenleven. Primaire competentie die je in deze fase kan ontwikkelen is coachen.