EN | NL
student-union kamersite unioncard unionshop createtomorrow tedex Union Deals
EN | NL

EHBO-CURSUSSEN

WAAROM EHBO?

Jij bent de eerste hulp als je beste vriend gaat verhuizen, maar ben je dat ook als zijn schouder uit de kom schiet?

EHBO redt levens, dat is een feit en op een dag ben jij nodig en dan ben je blij dat je gekozen hebt voor het volgen van een EHBO cursus. In Scandinavische landen is het aantal personen met EHBO of kennis daarvan boven de 70%, in Noorwegen is dit zelfs 95%. Hoeveel denk je dat Nederland heeft? 3%, wat betekent dat slechts 1 op de 33 inwoners in Nederland jou kan helpen als je in nood verkeert.

WAT BIEDT DE Student Union?

Als Student Union vinden we het belangrijk dat studenten naast hun studie ook de mogelijkheid hebben om extracurriculaire activiteiten te ondernemen, zoals een EHBO-cursus volgen. De Student Union heeft daarom in samenwerking met de EHBO-vereniging Enschede een cursus opgezet speciaal voor studenten. Een cursus die sneller gaat dan de normale, maar met hetzelfde resultaat: een EHBO-diploma van het Oranje Kruis.

OVER DE CURSUS

  • Start cursus: woensdag 8 Januari 2020
  • 10 weken lang lessen op dinsdag (incl. examen)
  • 2,5 uur per avond (van 19.00 tot 21:30 uur)
  • Volgens de 27e druk van Het Oranje Kruis boekje (in bruikleen van de Student Union)
  • Op locatie van EHBO-vereniging Enschede: Roomweg 167
  • Zowel theorie als praktijk tijdens deze avonden, thuis studeren is nog wel noodzakelijk.
  • Cursus is alleen in het Nederlands

Het EHBO-diploma is twee jaar geldig. Om je diploma geldig te houden, moet je deelnemen aan vervolglessen EHBO en Reanimatie/AED. De vervolglessen EHBO zijn inbegrepen in het lidmaatschap van de vereniging (momenteel EUR 30 per jaar). Een herhaling Reanimatie/AED kost per keer €8,50 (1 x per jaar). Na het behalen van het examen wordt je automatisch lid van de vereniging. Het lidmaatschap over 2020 is inbegrepen in de cursuskosten; daarna betaal je jaarlijks contributie als je lid wilt blijven.

KOSTEN

Een EHBO-cursus is niet gratis. Gelukkig kunnen we door dit vanuit de Student Union te regelen, de kosten wel drukken. Je hebt de keuze uit twee mogelijkheden:

  • €45,- met 40 uur hulpverleningsverplichting;
  • €207,50, zonder hulpverleningsverplichtig.

Kies je voor het lage tarief inclusief hulpverleningsverplichting, dan dien je 40 uur als EHBO'er aanwezig te zijn (onbetaald) bij evenementen waarbij de vereniging de hulpverlening verzorgt. Je hebt twee jaar de tijd om deze 40 uur vol te maken. Je kunt zelf bepalen voor welke evenementen je je opgeeft, maar de indeling geschiedt altijd door de EHBO-vereniging. Het lidmaatschap van de vereniging over 2020 is inbegrepen in de cursuskosten. Zolang je een hulpverleningsverplichting hebt moet je lid blijven van de vereniging (en dus vanaf 2021 contributie betalen). Bij beëindiging van het lidmaatschap, vervallen van het diploma of het niet hebben behaald van de 40 uur binnen twee jaar na het behalen van het diploma worden de nog openstaande uren gefactureerd tegen het tarief van €4,50 per uur. Kies je voor het normale tarief (handig als je zorgverzekeraar een groot deel van de kosten vergoed, zie onder) en wil je na het behalen van je diploma hulpverlener worden, dan kan dat ook. Je ontvangt dan een vrijwilligersvergoeding (momenteel €4,50 per uur). Je krijgt deze vergoeding ook als je extra uren maakt bovenop de hulpverleningsverplichting.

ZORGVERZEKERAAR

Informeer bij je zorgverzekeraar of (een deel van de) kosten van een EHBO-cursus worden vergoed. Vooral bij een aanvullende verzekering is dat vaak het geval.

CONTACT EHBO-VERENIGING ENSCHEDE

AANMELDINGSFORMULIER EHBO-OPLEIDING

Voor mogelijke vragen kan er gemaild worden naar Jocintha:j.d.f.saimima@utwente.nl

Gegevens

* = cursist verplicht zich tot 40 uur hulpverlening bij evenementen, gedurende een periode van 2 jaar na het behalen van het diploma Eerste Hulp. Bij beëindiging van het lidmaatschap van de vereniging, vervallen van het diploma of het bereiken van de grens van twee jaar na het behalen van het diploma worden nog openstaande uren gefactureerd tegen €4,50 per uur. Voor extra gemaakte uren ontvangt cursist een vrijwilligersvergoeding. Keuze van evenementen is vrij; de indeling van hulpverleners over de evenementen geschiedt door de EHBO-vereniging.