WAT KRIJG JE ER VOOR TERUG

De Universiteit Twente en de Student Union waarderen activisme enorm. Zij zijn van mening dat nevenactiviteiten een aanvulling vormen op het onderwijsprogramma en academische en persoonlijke ontwikkelingen van de student vervolmaken. De UT ondersteunt activisme met een financiële beloning in de vorm van activismebeurzen. Dit is een bedrag wat je terug krijgt van de universiteit, als je een bepaald aantal maanden niet hebt kunnen studeren vanwege het feit dat je bezig bent geweest met bijvoorbeeld het organiseren van een studiereis.

De leerervaringen die studenten uit hun activisme halen wordt ook gewaardeerd door middel van een fysieke activisme-erkenning, die wordt uitgegeven door de Student Union en de Universiteit Twente. Deze erkenning bestaat uit een certificaat uitgegeven door het College van Bestuur. Dit certificaat is een erkenning voor je activisme, welke ondertekend wordt door de Rector Magnificus van de UT en de Portefeuillehouder Academische Vorming en Onderwijs van de Student Union.