EN | NL
EN | NL

DE OPRICHTING

Connecting Hands at the UT startte in 2015 na een denktank sessie van de Student Union van de Universiteit Twente. Medewerkers van de universiteit besloten om geld in te zamelen, als reactie op protesten van lokale bewoners tegen de geplande bouw van een AZC in Enschede. Met deze inzamelingsactie, konden studenten van start gaan om activiteiten te organiseren voor vluchtelingen in het nabijgelegen AZC te Azelo.  

Het Heden

Nu, in 2018, na meer dan drie jaar Connecting Hands, willen wij blijven groeien om een groter platform op te zetten om vluchtelingen in contact te laten komen met studenten. Het AZC (asielzoekerscentrum) Azelo is inmiddels gesloten en de bewoners zijn verhuisd naar AZC Almelo, waar Connecting Hands nu mee samenwerkt. Daarnaast hebben we vluchtelingen ontmoet die in Enschede woonachtig zijn en onderdeel uitmaken van het Doe Mee! programma van M-Pact. Door samen te werken met hen en andere organisaties in Enschede en omgeving, blijven we activiteiten organiseren en men uitnodigen om vluchtelingen te helpen integreren.

DE TOEKOMST

De missie van de Connecting Hands commissie is om een platform te creëren voor iedereen; studenten, Nederlanders, vluchtelingen, asielzoekers en anderen in onze samenleving. Wij geloven dat mensen beter zullen functioneren, zich gezonder en gelukkiger voelen in een samenleving wanneer er een bepaalde mate van bewustzijn en begrip is.

Help ons en wordt actief in jouw omgeving! Contacteer ons door een email te sturen, of leer meer over de commissie: over ons!

Check de agenda hieronder voor de aankomende activiteiten!

Afgelopen december werden we uitgenodigd door nieuwsmedium RTV Oost om te praten over ons werk. Commissieleden Tim en Pleuni vertelden vervolgens over onze activiteiten en toekomst. De andere gast van het programma, de burgemeester van Raalte (mr. Dadema), deelde ook zijn mening over ons werk. 

Meer vermeldingen over Connecting Hands at the UT in de nieuwsmedia zijn hier te vinden. 

.Wij organiseren één à twee activiteiten per maand met verschillende partners. Studentenverenigingen helpen ons graag mee, waaronder sportverenigingen en cultuurverenigingen op de universiteitscampus. Andere lokale organisaties hielpen ons in het verleden al, waaronder FC Twente en kookstudio Kook en Co. We streven naar nog meer samenwerkingen in Enschede en omgeving, terwijl we al samenwerken met partners zoals M-Pact en Alifa. Lees hier meer over onze partners. Like ons!
Kick-In UT
Kom in contact