EN | NL
EN | NL
Home » Evenementen » 2017 » FC Twente bekerwedstrijd

FC Twente - Ajax Bekerwedstrijd

20-12-2017

Met de hulp van FC Twente, nam de Connecting Hands at the UT commissie 100 mensen mee naar de bekerwedstrijd tussen FC Twente en Ajax. Zij waren getuige van een unieke pot voetbal waar 1-1 werd gelijk gespeeld en uiteindelijk FC Twente door bekerde door de strafschoppenserie te winnen met 6-5!

FC Twente - Ajax

Enige tijd geleden is Connecting Hands een samenwerking aangegaan met FC Twente en M-Pact om samen de integratie van vluchtelingen te verbeteren. Een groep van 50 personen - asielzoekers woonachtig in het AZC Almelo, en vluchtelingen woonachtig in Enschede en in contact met M-Pact - kwam samen met 50 Enschedese studenten voor de bekerwedstrijd FC Twente - Ajax. Op woensdagavond 20 december maakten zij mee hoe een 6-5 gewonnen penaltyserie zorgde voor een plek in de kwartfinale voor FC Twente.

Voorafgaand aan de wedstrijd kwamen de studenten, asielzoekers en vluchtelingen aan in de Kantine, de ontmoetingsplek voor supporters in de Grolsch Veste. Daar ontvingen zij een FC Twente shawl, verzorgd door de club, en toegangsbewijs. Na de ontmoetingen tussen de groepen, waarbij het voor velen de eerste maal in een voetbalstadion was, werd er plaatsgenomen voor een unieke wedstrijd.

M-Pact

M-Pact is een Enschedese organisatie die het stimuleren van participatie en integratie van statushouders en de uitvoering van het participatieverklaringstraject oppakt. Statushouders volgen het programma ‘Doe mee in Enschede’ en worden geïntroduceerd met het belang van participatie voor zowel de volwassenen als voor hun kinderen.

Meer informatie over M-Pact is te vinden op hun website

+53