Home » Over Ons

Over ons

Connecting Hands at the UT: Brengt de samenleving, vluchtelingen en studenten samen.

Connecting Hands at the UT startte in 2015 na een denktank sessie van de Student Union van de Universiteit Twente. Medewerkers van de universiteit besloten om geld in te zamelen, als reactie op protesten van lokale bewoners tegen de geplande bouw van een AZC in Enschede. Met deze inzamelingsactie, konden studenten van start gaan om activiteiten te organiseren voor vluchtelingen in het nabijgelegen AZC te Azelo.

Nu, in 2018, na meer dan drie jaar Connecting Hands, willen wij blijven groeien om een groter platform op te zetten om vluchtelingen in contact te laten komen met studenten. Het AZC Azelo is inmiddels gesloten en de bewoners zijn verhuisd naar AZC Almelo, waar Connecting Hands nu mee samenwerkt. Daarnaast hebben we vluchtelingen ontmoet die in Enschede woonachtig zijn en onderdeel uitmaken van het Doe Mee! programma van M-Pact. Door samen te werken met hen en andere organisaties in Enschede en omgeving, blijven we activiteiten organiseren en men uitnodigen om vluchtelingen te helpen integreren.

De missie van de Connecting Hands commissie is om een platform te creëren voor iedereen; studenten, Nederlanders, vluchtelingen, asielzoekers en anderen in onze samenleving. Wij geloven dat mensen beter zullen functioneren, zich gezonder en gelukkiger voelen in een samenleving wanneer er een bepaalde mate van bewustzijn en begrip is.