EN | NL
student-union kamersite unioncard unionshop createtomorrow tedex Union Deals
EN | NL
v.v. Drienerlo

Sports partner

Drienerlo Website

V.V. DRIENERLO

v.v. Drienerlo is een studenten voetbal vereniging gelegen op de Universiteit van Twente campus. Zij bieden voetbal voor mannen en vrouwen, binnen (zaalvoetbal) en buiten (veldvoetbal), in de nationale KNVB competities en in hun eigen georganiseerde interne competitie voor studenten.   

historie

De samenwerking van Connecting Hands at the UT en v.v. Drienerlo startte formeel in februari 2018, toen het eerste vluchtelingen zaalvoetbalteam werd toegelaten in de interne zaalcompetitie (IZC) van Drienerlo. Maar de informele historie van de twee partijen, ligt al ver voor die datum. Connecting Hands organiseerde samen met de voetbalclub al voetbaltoernooien voor vluchtelingen door de jaren heen: midden 2016, midden 2017 en ook in 2018 wordt er weer gevoetbald met v.v. Drienerlo. Met enkele (voormalige) voetballers van Drienerlo in het team van Connecting Hands, werd de samenwerking dan ook snel op poten gezet. 

Samenwerking

Een zaalvoetbalteam bestaande uit vluchtelingen werd toegelaten in de IZC van Drienerlo in februari 2018. Normaal gesproken, spelen hier alleen studententeams, maar vanwege het goede karakter van de club, wilden zij helpen om de integratie van statushouders en azc-bewoners te verbeteren. En nu speelt het team Enschede United eens per week in de avond een wedstrijd tegen andere teams, waarvan de eerste werd verloren op 7 februari (nieuwsbericht).  

Meer informatie

Meer over de voetbalclub Drienerlo kan worden gevonden op hun website, en meer over de interne zaalcompetitie hier