EN | NL
EN | NL
Home » Partners » WorldRide

WorldRide Committee

Het belangrijkste doel van de WorldRide commissie is het promoten van internationalisatie en cultureel bewustzijn bij studenten. Zij nemen een faciliterende rol aan bij het organiseren van toegankelijke en herkenbare activiteiten waar studenten van elke nationaliteit (binnen- en buitenlands) aan kunnen deelnemen om nieuwe culturele inzichten te verkrijgen, nieuwe vaardigheden te leren of gewoon nieuwe vrienden krijgen. De commissie zal zich inspannen om verenigingen en studenten in Twente samen te brengen en ervoor te zorgen hen met elkaar te laten samenwerken om een cultureel diverse ervaring te creëren.

Als onderdeel van het Country Months project, zal WorldRide de cultuur van een land elke maand belichten, door het decoreren van de Global Lounge en het organiseren van activiteiten die overeen komen met het land, zoals de mogelijkheid om de wereld te bereizen op een studentenbudget!

 

WorldRide's motto: “How can you change the world if you haven’t seen it?”

Historie

Leden van de WorldRide commissie waren al vaak deelnemer bij evenementen van Connecting Hands at the UT in het afgelopen jaar, zoals bij het schaatsen, de FC Twente - Ajax voetbalwedstrijd, het Nieuwjaarsdiner en de campus tour. De samenwerking startte in februari 2018, toen deelnemers van de campus tour groep het evenement afsloten in de Global Lounge, waar World Ride haar Brazilie thema had opgezet. Na de campus tour, besloot WorldRide om echt een samenwerking op te zetten, waar ook kracht wordt bijgezet door twee gedeelde leden in WorldRide en Connecting Hands.

samenwerking

Terwijl Connecting Hands at the UT streeft naar het samenbrengen van studenten en vluchtelingen, promoot WorldRide culturele bewustzijn   strives to bring the students closer to the refugees, WorldRide committee would promote cultural awareness to them. Refugees would bond with the students through fun activities and simultaneously learn about new cultures each month.

meer info

Meer informatie over WorldRide kan je vinden op hun website