NL | EN
Home » Over ons

Over More Than a Degree

Activisme: een bekende term hier op de Universiteit Twente. Als je als student al een tijdje rondloopt op de Campus heb je het begrip vast al menig keren horen vallen bij je studiegenoten. Maar wat is activisme eigenlijk? Waarom willen studenten actief worden? En wat leer je er nu eigenlijk van? Het doel van More Than a Degree is om je verder te helpen met deze vragen. Op deze website ga je in een vogelvlucht langs alle aspecten die komen kijken bij het actieve leven op de Universiteit Twente, verschillend van de basis van activisme tot hoe je een erkenning aanvraagt als je een fulltime jaar activisme hebt gedaan.

Wat is activisme?

Kijk eens om je heen, op de Campus en in de stad. Het bruist in Enschede van de activiteiten! Wil jij tijdens je studententijd meer zien dan je studieboeken en lijkt het jou ook leuk om deel te nemen aan verschillende activiteiten of om misschien zelf een activiteit neer te zetten? Dan is activisme echt iets voor jou! Studentenactivisme is het inzetten voor de gemeenschap op de Universiteit Twente en je bezighouden met het organiseren van, en deelnemen aan, activiteiten voor jou en je medestudenten. Zowel de Universiteit Twente als de Student Union hechten veel waarde aan activisme en daarom steunt de Student Union dit ook middels het More Than a Degree programma!

Studenten

Als (bijna) actieve student zijn er veel dingen die handig kunnen zijn voor jou ontwikkeling voor, tijdens en nadat jij actief bent geweest. Op de studenten pagina's nemen we je stap voor stap mee in dit proces en zorgen we dat je geen belangrijke stap vergeet!

Medewerkers

De UT biedt verschillende kansen voor studenten om zich ook buiten de studie te ontwikkelen, maar is dit wel te combineren met gewoon vakken volgen? Via de medewerkers pagina's beantwoorden we dit soort vragen en geven we meer informatie over de actieve student.