EN | NL
EN | NL
Home » nieuws-en-blogs » Afscheidsblog Annelotte
2 maart 2017
Afscheidsblog Annelotte

Afscheidsblog Annelotte

Na een fantastisch jaar bij de Student Union rest mij nog een laatste verantwoordelijkheid, het schrijven van een afscheidsblog. Morgen neem ik afscheid van mijn portefeuille Academische Vorming en Onderwijs en geef ik het stokje door. Het is een enorm cliché: maar wat is de tijd voorbijgevlogen! 

Terugkijkend op het afgelopen jaar heb ik ontzettend veel ervaringen opgedaan, nieuwe dingen opgezet, de boel draaiende gehouden en unieke evenementen georganiseerd. Samen met de medewerkers Academische Vorming, Constantijn en Pim, heb ik de More than a Degree Awards opgezet. Een gave award show met allerlei prijzen voor de beste besturen, commissies en studenten van afgelopen jaar om hun inzet in het zonnetje te zetten. Dit was een enorme klus, maar de waardering van de studenten was het helemaal waard. 

Ook speelden de bezuinigingen op de psychologen een grote rol. Na een grote inventarisatie onder studenten hebben we ons ingezet om deze dienst en zorg voor de student niet in te perken. Uiteindelijk hebben we samen met de UR een heftige discussie gevoerd met de rector en vicevoorzitter van het College van Bestuur tegen deze bezuinigingen, best een spannend moment. Uiteindelijk is de bezuiniging veranderd in een opdracht om de hele studiebegeleidingsketen te verbeteren. Het was extra leuk dat ik na er hard over discussiëren, ook mee mocht denken aan andere oplossingen. 

Daarnaast ben ik de laatste maanden druk geweest met het maken van de visie academische vorming in het onderwijs. Ik heb met veel studenten, medewerkers, commissies en platforms gesproken om daar samen te definiëren wat de student van de toekomst is en waar we met elkaar op de universiteit naar moeten streven. 

Binnen ons bestuur werd er altijd gestreefd om het beste uit jezelf en uit je projecten te halen. We konden kritisch op elkaar zijn en tegelijk heel veel lol hebben samen. Van pittige discussies en lange vergaderingen tot constitutieborrels en het Sinterklaasontbijt. Zelfs de lunches waren vaak een feestje!

Morgen is het moment dat Tijmen de portefeuille Academische Vorming en Onderwijs van mij zal overnemen. Het is toch wel spannend om dit ‘kindje’ over te dragen, maar ik ben ervan overtuigd dat Tijmen hier goed voor zal zorgen! 

Vanaf maandag heb ik colleges in Amsterdam voor mijn nieuwe studie sterrenkunde. Helaas laat ik daarmee ook de fantastische activisme omgeving van de UT achter me. Er zijn hier zo ontzettend veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, er is echt voor iedereen iets te vinden dat bij je past om zo je studententijd More than a Degree te maken. Kom vooral ook langs bij de Activisme Markt 6 maart om te ontdekken wat er mogelijk is!