Home » nieuws-en-blogs » Afscheidsblog Hans David
31 augustus 2017
Afscheidsblog Hans David

Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan; de afgelopen weken voelen voor mij vooral als de laatste categorie, met veel laatste keren. De laatste keer bestuursvergadering, de laatste keer een rondje lopen met medebestuurders en de laatste keer een blog schrijven. Een onbeschrijfelijk jaar is alweer bijna ten einde gekomen. Onbeschrijfelijk, omdat er ontzettend veel woorden zijn om het jaar mee te beschrijven, maar die nooit de hele lading zullen dekken. Het was in elk geval ontzettend tof, leerzaam, uitdagend en bovenal een geweldige ervaring, die ik niet zal vergeten!

Je kunt het zo gek niet bedenken of het komt wel op je bordje als SU-bestuurder. Het ene moment praat je met het College van Bestuur over de strategische toekomst van de universiteit op het gebied van internationalisering, terwijl je het volgende moment je overvolle mailbox weg moet werken, en weer even later heb je overleg met een vereniging en een medewerker over de praktische invulling van de bestuursaansprakelijkheidsverzekering voor verenigingen. Juist die afwisseling van overleggen en de werkzaamheden die daar voor jezelf aan voorafgaan en uit volgen, heb ik afgelopen jaar ontzettend gewaardeerd. Ik heb het altijd een hele eer gevonden om in al die dingen te proberen het beste eruit te halen voor de student en zo mijn steentje bij te dragen om het studentenleven op de UT nog mooier te maken dan het al is.

Naast het inhoudelijke bestuurswerk, was er gelukkig ook een hoop tijd om leuke dingen te doen met m’n bestuur of andere bestuurders. Een weekendje weg met z’n allen, een tour des parents, constitutieborrels, een koepeluitje en ga zo maar door. Een van de hoogtepunten, die ontzettend leuk en inhoudelijk ook erg interessant was, is zonder meer onze reis naar Engeland, waar we andere SU’s hebben bezocht om te kijken hoe zij het voor elkaar hebben.

Mede door die reis heb ik afgelopen jaar, samen met vele anderen, de SU een sterkere en professionelere organisatie kunnen maken. Dat betekent gelukkig niet dat er geen ruimte is om leuke dingen te organiseren; zo vind ik het nog steeds een mooie ervaring dat we in december de constitutieborrel van Thom Palstra hebben georganiseerd. Tot slot heb ik de laatste maanden ook goed gekeken naar de organisatie van de SU binnen het studentenleven en gekeken waar we daar verbeteringen kunnen toepassen. De voorlopige uitkomst daarvan is dat we met name richting onze verenigingen de transparantie kunnen verbeteren, bijvoorbeeld door de benoeming van onze Raad van Toezicht door de Uniondeelnemers op een betere manier in te richten.

Dat project kan ik zelf helaas niet meer afmaken, want dat is aan mijn opvolger Erik, die hier de komende tijd met veel enthousiasme verder aan gaat werken. Ik mag zelf weer in de collegebanken kruipen om te beginnen aan mijn master Chemical Engineering, maar ik heb er alle vertrouwen in dat Erik er wat moois van weet te maken als voorzitter. Iedereen bedankt voor het geweldige afgelopen jaar!