Home » nieuws-en-blogs » Eerstejaars lifehacks: Daghappen
4 september 2017
Eerstejaars lifehacks: Daghappen

Wat zijn de dingen die je als eerstejaars in Enschede absoluut moet weten? Welke onderdelen van het studentenleven kun je echt niet missen? Wij vertellen je het! In een aantal blogs zullen we de noodzakelijke lifehacks bij langs lopen, zodat je niets mist tijdens je studententijd in Twente! In het eerste deel: Daghappen.

Hoe werkt het?

Elke Enschedeër is er bekend mee: Het concept van de daghap! Heb jij een lange dag gehad, te veel geshopt, te hard gestudeerd of gewoon geen zin of puf om te koken?  Dan kun je voor relatief weinig geld een daghap eten bij de meeste restaurants in Enschede. De daghap staat meestal niet op de kaart en het gerecht verschilt per dag per restaurant. Niet elk restaurant doet mee aan dit principe, maar voordat je vertrekt kun je de aanbiedingen checken op hapdedag.nl. 'Uit in Enschede' heeft de deelnemende restaurants in kaart gebracht op deze site. Alle restaurants hebben vaak ook hun daghap op een bord staan bij het terras.

Waarom is een daghap nou goedkoper dan a la carte eten?

De daghap wordt per dag in grotere hoeveelheden ingekocht. Daarom geldt voor de daghap ook altijd op=op. Dit maakt het in vergelijking met andere gerechten makkelijker om een lage prijs vragen voor de daghap. Vaak is de daghap ook iets kleiner dan een normaal hoofdgerecht, maar het is altijd nog wel meer dan genoeg! Ga dus ook niet te laat uit eten bij een restaurant, want er is altijd kans dat de daghap op is. Tip voor de planners onder ons: Vraag bij het reserveren ook altijd naar de daghap. Bij sommige restaurants is het namelijk nodig om bij de reservering al door te geven dat je de daghap wilt bestellen. Zodra ze dit weten houden ze namelijk een daghap voor jou achter!

Wat maakt daghappen nou zo bijzonder?

Nou, dat antwoord is heel simpel! Je bespaart geld, wat je weer uit kunt geven aan andere leuke dingen! En het maakt het voor jou als student betaalbaar om een keertje lekker op het terras te gaan zitten en een goed hapje te eten met wat vrienden/vriendinnen! Mocht je nou een rijke tatta zijn en toch lekker willen gaan voor de gewone menukaart, dan is dat ook altijd mogelijk. Want hè, eigenlijk zijn de meeste restaurants die in en rond de stad zitten prima te betalen!