Home » nieuws-en-blogs » Medewerkersblog - Dennis Hans
26 mei 2017
Medewerkersblog - Dennis Hans

Naast de bestuurders heb je waarschijnlijk meer mensen zien rondlopen op het SU kantoor, of ergens anders met een SU vest aan. De bestuurders worden namelijk door vele medewerkers ondersteund in hun werkzaamheden. In deze blog wordt de eerste aan jullie voorgesteld: Communicatiemedewerker Dennis Hans.

Grappig eigenlijk. Terwijl ik dit typ ben ik al aan het bedenken hoe, waar en hoe laat deze blog gepubliceerd moet worden. Dit valt namelijk meteen onder mijn takenpakket. Gelukkig staat dat allemaal op een rij, dus ik kan mijn focus leggen op het produceren van dit schrijfsel.

Goed, waar zal ik beginnen? Ik zal mezelf eerst wel even voorstellen. Mijn naam staat al in koeienletters hierboven, dus die hoef ik niet meer te vermelden. Ik ben op het moment student Technische Geneeskunde, lid bij C.S.V. Alpha en sinds september medewerker bij de Student Union. Na mijn bestuursjaar bij Alpha was ik op zoek naar een baan waar ik voldoende uitdaging kon vinden (check), nieuwe skills kon leren (check), mijn passie voor schrijven in kon uiten (check) in een toffe groep terecht kwam (dubbelcheck). En omdat Jasper me als capabel schatte, kon ik vrijwel meteen meedraaien in het systeem van de SU.

Maar wat doe ik dan zoal, naast deze brij aan woorden tevoorschijn toveren? Iets met communicatie zeker. Precies. En dat is breed. Zo breed zelfs, dat er niet één, maar twee communicatiemedewerkers zijn. Maar goed. Ik houd me met een paar kerntaken bezig: Websites, nieuwsbrief, Facebook en stukken schrijven.

Jullie zijn vast bekend met de website. (Als je dat niet bent, kun je meteen na het lezen van dit stuk de website even verder bekijken.) Deze is best wel een beetje volledig nieuw sinds ruim een jaar. En daarnaast komen er razendsnel nieuwe Union-gerelateerde websites uit de grond omhoog. Ik ben beheerder van de corporate site en medebeheerder van de rest. Ik ben nu vooral bezig met het verder optimaliseren van de verschillende pagina’s. Ook houd ik contact met de beheerder van het programma waar de site op draait.

Oke, ik zie dat mijn stuk nu al aardig lang wordt. Gelukkig vind ik als communicatiemedewerker dat dat geen probleem is. Maar voor het overzicht zal ik toch wat sneller door gaan.

De tweewekelijkse nieuwsbrief voor bestuurders bouw ik woensdagmiddag en schrijf vaak ook de stukjes daarvoor. Kijk, dit was kort.

De verantwoordelijkheid voor de Facebookpagina deel ik samen met mijn held van een collega Maaike. Zij checkt de planning voor elke week en we verdelen dan wie welke post plaatst. Zo proberen we ervoor te zorgen dat de Facebookpagina elke werkdag voorzien wordt van content.

Jaaa, dan komen we bij stukken schrijven! Leuk! Stiekem vermaak ik me al teveel met dit stuk. Als er teksten geschreven moeten worden, zowel ludiek als serieus, ben ik vaak daarin betrokken. Of ik schrijf de stukken zelf of ik controleer ze. Een voorbeeld is de blog over Create Tomorrow, een paar weken terug.

Is dit nu alles? Je voert je taken uit en dat is het? Nee! Absoluut niet! Wat voor mij minstens net zo belangrijk is is de sfeer en gezelligheid die binnen de crew heerst. De kantoordagen zouden maar saai zijn zonder een praatje met Sandra, zonder de vele grappen van Wout of het geluid van het ronddraaiende hamsterrad. Oh wacht, die draait niet meer… Hoe dan ook, werken bij de Student Union is zoveel meer dan werken. Het is meer als een warm bad, waarin je kan chillen maar ook baantjes in moet zwemmen. Dat doe je liever niet in een koud pierenbadje. Die we trouwens wel moeten hebben. Met dit weer is het heerlijk als voetenbadje. Jasper?