Home » Over ons » Bestuur » communicatie-internationalisering-jasper-ten-napel.rtd

Portefeuillehouder Communicatie en Internationalisering

Communicatie

Jasper houdt zich bezig met alle interne en externe communicatie van de Student Union. Op het gebied van interne communicatie coördineert hij alle communicatieactiviteiten van de Student Union. Denk hierbij aan het up-to-date houden van de website, het inzetten van social media, het uitsturen van persberichten over belangrijke Student Union-evenementen en al het flyer- en postermateriaal.

Op beleidsmatig niveau geeft hij richting aan de algehele communicatie en bepaalt hij welke boodschap overgebracht moet worden naar de student. Verder adviseert hij de Universiteit Twente op gebied van de communicatie die plaatsvindt tussen de organisatie en haar studenten.

Om deze taken uit te kunnen voeren krijg hij ondersteuning van onder andere een websitebeheerder, grafische ontwerpers, een communicatiemedewerker en een vertaler.

Internationalisering

Steeds meer internationale studenten gaan in Enschede studeren. Voor deze studenten moeten dezelfde mogelijkheden zijn als voor Nederlandse studenten. De Student Union heeft hiervoor een speciale portefeuille ingericht.

Als portefeuillehouder Internationalisering heeft Jasper samen met het International Office en de koepel UniTe de rol van kartrekker als het gaat om het creëren van een ideale leefomgeving en het ontvangen van internationale studenten op de Universiteit Twente. Onderwerpen waar hij mee bezig is, zijn integratie, acculturatie, huisvesting en verschillende activiteiten die daarbij horen.

Over Jasper ten Napel

Studie: ATLAS University College
Actief geweest bij: M&C, Open Dagen, SIO, Atum
Komt uit: Lelystad
E-mail: j.h.tennapel[at]utwente.nl

Net uit de studie gerold heb ik me gestort op het besturen van de Student Union. Ik ben de troste bezitter van de portefeuilles Communicatie en Internationalisering.

Mijn studie heeft ervoor gezorgd dat ik veel met internationale studenten in aanraking ben gekomen. Daarnaast heb ik diverse taken vervuld binnen Marketing & Communicatie, als facultair- en opleidingscoördinator van de Open Dagen, ben ik medewerker bij het Student Information Office en ben ik teamleider van het promotieteam van mijn studie. Verder ben ik als student actief aan het volleyballen, woon ik op een gezellig huis en ben ik lid van onafhankelijk dispuut Atum.

Ik ga mij hard inzetten om op UT-breed niveau de integratie te verbeteren en een van de eerst stappen die ik daarin ga nemen is om een nieuw platform voor internationalisatie op te richten. Een ander mooi voorbeeld is dat ik ga kijken hoe we het huistekort voor internationale studenten opgelost kan worden. Verder hoop ik de bereikbaarheid van de Student Union te verbeteren; meer studenten die ons kunnen vinden en van onze diensten gebruik kunnen maken.