Home » Over ons » Bestuur » communicatie-internationalisering-jordi-weggemans.rtd

Portefeuillehouder Communicatie en Internationalisering

Communicatie

Jordi houdt zich bezig met alle interne en externe communicatie van de Student Union. Op het gebied van interne communicatie coördineert hij alle communicatieactiviteiten van de Student Union. Denk hierbij aan het up-to-date houden van de website, het inzetten van social media, het uitsturen van persberichten over belangrijke Student Union-evenementen en al het flyer- en postermateriaal.

Op beleidsmatig niveau geeft hij richting aan de algehele communicatie en bepaalt hij welke boodschap overgebracht moet worden naar de student. Verder adviseert hij de Universiteit Twente op gebied van de communicatie die plaatsvindt tussen de organisatie en haar studenten.

Om deze taken uit te kunnen voeren krijg hij ondersteuning van onder andere een websitebeheerder, grafische ontwerpers,  communicatiemedewerkers en een vertaler.

Internationalisering

Steeds meer internationale studenten gaan in Enschede studeren. Voor deze studenten moeten dezelfde mogelijkheden zijn als voor Nederlandse studenten. De Student Union heeft hiervoor een speciale portefeuille ingericht.

Als portefeuillehouder Internationalisering heeft Jordi samen met het International Office en de koepel UniTe de rol van kartrekker als het gaat om het creëren van een ideale leefomgeving en het ontvangen van internationale studenten op de Universiteit Twente. Onderwerpen waar hij mee bezig is, zijn integratie, acculturatie, huisvesting en verschillende activiteiten die daarbij horen.

Over Jordi Weggemans

Studie: Applied Physics en Applied Mathematics
Actief geweest bij: Audentis, S.V. Arago, D.R.V. Euros, M&C
Komt uit: Zwolle
E-mail: j.r.weggemans[at]utwente.nl

Ik ben Jordi Weggemans, 22 jaar, geboren in Zwolle en een masterstudent Applied Physics en Applied Mathematics. Na een ontelbaar aantal bezoeken aan universiteiten was het de UT die me had verkocht: de ondernemende mentaliteit en de bijzondere studentencultuur was iets waar ik onderdeel van wilde uitmaken. Nu vier jaar later, ben ik lid geweest en heb ik in commissies gezeten van S.V. Arago, D.R.V. Euros maar bovenal Audentis; de organisatie van haar zevende Lustrum is een van de hoogtepunten van mijn studentenleven tot nu toe! Al deze ervaringen konden vervolgens gebruikt worden om mijn enthousiasme te versterken tijdens mijn werk als studentenambassadeur bij het Study Information Centre, waar ik uiteindelijk ben doorgegroeid tot communicatietrainer voor M&C. Ook waren alle mogelijkheden aanwezig om mijn passies voor sport en muziek verder te ontwikkelen.

Maar misschien nog wel belangrijker, Enschede is vooral ook een plek geworden waar ik me welkom en thuis voel: actief studentenhuis (PIP), jaarclub (AES) en dispuut (Koh-I-Noor) hebben er allemaal ervaringen met mij gedeeld die ik nooit meer zal vergeten. En dat is iets waar ik komend jaar op wil focussen: internationale studenten zouden zich net zo welkom moeten voelen, een gevoel wat kenmerkend is voor deze universiteit.

Ook hoop ik de bekendheid van de Student Union onder studenten te vergroten en te veranderen. De Student Union is zo veel meer dan een bestuur: een hele community, bestaande uit commissies, medewerkers en een office stopt haar hart en ziel in het verbeteren van jouw studentenleven. En dat is iets wat we moeten communiceren!