Home » Over ons » Bestuur » sport-cultuur-femke-de-gooijer.rtd

Portefeuillehouder Sport & Cultuur

Femke is verantwoordelijk voor de toekomst van alle sport- en cultuurvoorzieningen aan de Universiteit Twente. Samen met het Sportcentrum, het Vrijhof Cultuurcentrum, de Sportkoepel en Apollo probeert zij het hoge voorzieningenniveau van de universiteit te handhaven en waar mogelijk te verbeteren. Op deze manier draagt zij zorg voor een omgeving waarin studenten optimaal kunnen genieten van sport en cultuur, zowel in verenigingsverband als individueel!

Onder de portefeuille Sport & Cultuur vallen grote projecten zoals het realiseren van een nieuwe sporthal of fitnessruimte. Daarnaast is de portefeuillehouder verantwoordelijk voor de UnionCard en de samenwerking met Saxion Hogescholen en ArtEZ. Er is veel contact met externe partijen, zoals de Openbare Bibliotheek Enschede, IJsbaan Twente en Stadsschouwburg en Muziekcentrum Enschede om voordeel voor alle studenten te realiseren.

Over Femke de Gooijer

Studie: Mechanical Engineering
Actief geweest bij: Spooky
Komt uit: Wageningen
E-mail: f.j.degooijer[at]utwente.nl

Over mij, ik ben 22 jaar oud en oorspronkelijk kom ik uit Wageningen. Toen ik eenmaal wist dat ik Biomedische Technologie wilde studeren, was de keus voor het knusse Twente snel gemaakt. In mijn eerste jaar ben ik gaan wonen op een hecht studentenhuis, vormde een jaarclub en werd lid bij Spooky. Verschillende bijbaantjes, commissies, sportcursussen en schilderlessen later, bereikte ik, met veel plezier, de finish van mijn bachelor.

Voor mijn master wilde ik toch wat anders, dit werd Mechanical Engineering. Ik begon het eerste half jaar in het buitenland, Göteborg. Zelf een internationale student zijn is een ervaring die ik iedereen aan kan raden. Eenmaal weer terug in Nederland ging ik opzoek naar een nieuw avontuur: de SU!

Ik heb heel veel zin in dit jaar. Wat mijn portefeuille zo leuk maakt, is dat ik veel in contact sta met studenten. Ik vind het belangrijk dat mensen het naar hun zin hebben, hou van creativiteit en maak graag mensen enthousiast. Dit ga ik inzetten om er een mooi jaar van te maken voor Sport en Cultuur op onze universiteit.