EN | NL
EN | NL
Home » Over ons » Bestuur » sport-cultuur-nikki-leijnse.rtd

Portefeuillehouder Sport & Cultuur

Nikki is verantwoordelijk voor de toekomst van alle sport- en cultuurvoorzieningen aan de Universiteit Twente. Samen met het Sportcentrum, het Vrijhof Cultuurcentrum, de Sportkoepel en Apollo probeert zij het hoge voorzieningenniveau van de universiteit te handhaven en waar mogelijk te verbeteren. Op deze manier draagt zij zorg voor een omgeving waarin studenten optimaal kunnen genieten van sport en cultuur, zowel in verenigingsverband als individueel! 

Onder de portefeuille Sport & Cultuur vallen grote projecten zoals het realiseren van een nieuwe sporthal of fitnessruimte. Daarnaast is de portefeuillehouder verantwoordelijk voor de UnionCard en de samenwerking met Saxion Hogescholen en ArtEZ. Er is veel contact met externe partijen, zoals de Openbare Bibliotheek Enschede, IJsbaan Twente en Stadsschouwburg en Muziekcentrum Enschede om voordeel voor alle studenten te realiseren.


Over Nikki Leijnse

Studie: Technische Bedrijfskunde
Actief geweest bij: DHC, Audentis
Komt uit: Driebergen-Rijsenburg
E-mail: n.leijnse[at]utwente.nl

Ik ben Nikki Leijnse en ben de portefeuillehouder Sport en Cultuur. Naast deze portefeuilles draag ik ook de verantwoordelijkheid voor het begeleiden van de Kick-In commissie. Ik heb afgelopen jaar mijn bachelor Technische Bedrijfskunde afgerond en wil na mijn SU jaar waarschijnlijk een combinatie van Technische Wiskunde en Technische Bedrijfskunde doen. 

In mijn eerste jaar greep ik alle kansen die ik kreeg om een actieve student te worden. Zo zocht ik een bijbaan en werd ik lid van de studentenvereniging DSCC/DJCR ‘Audentis et Virtutis’, hockeyvereniging DHC en ging ik tennissen bij TC Ludica. Hier sloot ik me aan bij verschillende commissies en werd ik de secretaris van het 51e bestuur van DHC. Ook binnen mijn studie zocht ik naar meer uitdagingen en heb daarom mijn minor aan de Technische Universität München gevolgd. 

Het leukste aan het SU bestuur vind ik dat de belangen van de student centraal staan. De focus van dit jaar is het studentenleven net een beetje mooier te maken. Dit wil ik bereiken door het organiseren van evenementen te vereenvoudigen, zodat er nog meer gave studenteninitiatieven kunnen worden neergezet op onze universiteit.