Home » Over ons » Bestuur » voorzitter-hans-david-wendt.rtd

Voorzitter, portefeuillehouder Strategie & Beleid en Erkenningen

Hans David houdt zich als voorzitter met de portefeuilles Strategie en Beleid bezig. Daardoor is hij het algemene aanspreekpunt voor de Student Union. Zo werkt hij aan de constante verbetering van het personeelsbeleid van de Student Union Community. Niet alleen focust hij zich op dit beleid, hij kan ook als vertrouwenspersoon worden gezien voor elke medewerker, bestuurder of commissielid die aan de slag is binnen onze organisatie. In samenwerking met onze Office Manager zorgt hij ervoor dat de gehele Student Union Community het werk goed en prettig kan uitvoeren.

Zijn hoofdtaak is het maken van de vertaalslag van visies en strategieën naar beslissingen die het bestuur neemt voor het langetermijnbeleid. De voorzitter is wat betreft hoofdlijnen bekend met de verschillende bestuursportefeuilles. Voor externe partijen is hij vaak het eerste aanspreekpunt. Verschillende ideeën en kritiek worden via hem vervolgens doorgespeeld naar de juiste personen.

Een andere portefeuille van Hans David, richt zich op het erkenningsbeleid. Hij is de contactpersoon voor verenigingen en stichtingen die aangesloten zijn bij de Student Union of interesse hebben om Uniondeelnemer te worden.

Over Hans David Wendt

Studie: Scheikundige Technologie
Actief geweest bij: Alembic, De Skeuvel, Harambee, TEDxTwenteU
Komt uit: Hoogeveen
E-mail: j.d.wendt[at]utwente.nl

Drie jaar geleden heb ik het Drentse Hoogeveen verruild voor Enschede om hier Scheikundige Technologie te gaan studeren. Toen ik hier kwam, wist ik al snel dat ik ook actief wilde worden naast mijn studie. Ondanks dat ik voor een specifieke technische studie heb gekozen, heb ik een veel bredere interesse, die ik ook wilde voeden. Bovendien was ik al gewend om actief te zijn op de middelbare school, waar ik o.a. in het bestuur van de leerlingenraad heb gezeten.  Ik herinner me nog goed dat ik op de eerste avond van mijn Kick-In al praktisch een plek in de Onderwijscommissie van studievereniging Alembic had geregeld!

Uiteindelijk heb ik drie jaar in de Onderwijscommissie mogen zitten en nog een hoop andere activiteiten georganiseerd bij Alembic, waaronder een 24-uurs gala. In mijn eerste jaren deed ik daarnaast ook het Honours programma. Mijn eerste jaar heb ik geschaatst bij De Skeuvel en de afgelopen twee jaar heb ik gevolleybald bij Harambee. Afgelopen jaar heb ik plaatsgenomen in de minor validatie-en accreditatie commissie van de universiteit en heb ik TEDxTwenteU georganiseerd, wat absoluut een hoogtepunt was voor mij.

Na deze activiteiten was ik op zoek naar een volgende stap en de SU was daarvoor voor mij perfect: een uitdagend bestuur waarin je je in kunt zetten voor alle studenten van de UT. Ik heb er dan ook ongelooflijk veel zin in om dit jaar mijn bijdrage te kunnen leveren aan het mooie activisme op deze universiteit. Heb jij het idee dat ik ook voor jou iets zou kunnen betekenen? Schroom dan niet om eens langs te komen in de Bastille, te bellen of een e-mail te sturen!