Home » Over ons » Vacatures » Solliciteer voor het Student Union bestuur

Word jij de volgende Unionbestuurder?

Heb jij passie voor sport, cultuur, internationalisering of financiën én wil jij je graag inzetten voor de belangen van studenten? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor de periode van september 2017 tot september 2018 zijn wij namelijk op zoek naar vier nieuwe bestuurders die de volgende portefeuilles willen gaan vervullen:

Wat doet een Student Union bestuurder?

Je bent samen met je collega bestuurders verantwoordelijk voor verschillende zaken die het studentenleven in Enschede aangaan. Denk daarbij aan sport en cultuur, studentondernemerschap en alles wat met de leefomgeving van studenten te maken heeft. Daarnaast ben je niet alleen betrokken bij de vele veranderingen op de UT, maar krijg je ook de kans om zelf nieuwe dingen te initiëren. Omdat de bezigheden van de SU zo divers zijn, kom je in contact met veel verschillende partijen aan de UT. Dit varieert van studenten en verenigingen tot dienstdirecteuren en het College van Bestuur.

De SU praat volop mee over de veranderingen aan onze universiteit, hoe (extra-curriculaire) academische vorming hierin geplaatst kan worden en hoe dit alles effect heeft op het dagelijkse studentenleven. Denk bijvoorbeeld aan veranderingen zoals het Twents Onderwijs Model, de bezuinigingen die plaatsvinden, de hoeveelheid studentenwoningen, een steeds internationaal wordende campus of het gemak om een feestje te organiseren op de campus. Hoe zou deze universiteit er over 20 jaar uit zien? En hoe kunnen wij studenten daar aan bijdragen?

Vergoeding

Als Student Union bestuurder krijg je een vergoeding van ongeveer 750 euro per maand. Daarnaast kan jij je als bestuurder uitschrijven bij de Universiteit Twente, waardoor je geen collegegeld hoeft te betalen.Voor verdere vragen rondom de vergoedingen of regelingen kan je bij Hans David terecht.

Meer weten?

We bieden je een aantal activiteiten aan waarin jij ons op informele wijze het hemd van het lijf kunt vragen. Of je een bestuursjaar bij de SU nu serieus overweegt of wanneer jij jezelf nog aan het oriënteren bent: je bent altijd meer dan welkom. Denk er wel aan om je vooraf aan te melden zodat wij rekening kunnen houden met inkopen.

Het is ook altijd mogelijk om eens met een bestuurder of oud-bestuurder te lunchen of een kop koffie te drinken. Zo kan je alle vragen stellen die je nodig hebt om er achter te komen wat zijn of haar ervaringen zijn en of een Unionjaar ook bij jou past. Daarnaast kan je een dag of dagdeel meelopen met een bestuurder. Mail in dat geval even naar Hans David.

Zoek jij deze uitdaging en lijkt het jou leuk om echt wat voor studenten te kunnen betekenen? Solliciteer dan nu!