EN|NL
8 mei 2019 19.30 uur - 21.00 uur

Piazzolla versus Salgán

LocosLindos, dat zijn vijf jonge en gedreven muzikanten die samen het onbekende terrein van de passionele Argentijnse tango betreden en verkennen.

De Argentijnse tango ontstond meer dan 100 jaar terug in de bordelen van de achtergestelde wijken van Buenos Aires en groeide intussen uit tot een muzikale stroming met een wereldwijde aantrekkingskracht. Dat de tango springlevend is, blijkt ook uit het feit dat er in het genre nog steeds nieuwe muziek wordt geschreven.

Argentijnse tango is een vlag die vele ladingen dekt. Naast de oude dansbare tango’s speelt LocosLindos ook het bekendere repertoire van bandoneonist Astor Piazzolla maar ook het doorgaans onbekendere repertoire van de tangocomponisten van vandaag. Op die manier ontwikkelde het kwintet hun eigen herkenbare stijl.

De leden van LocosLindos zijn afkomstig uit Rusland, België en Nederland. Zij ontmoetten elkaar aan het Conservatorium van Rotterdam. Allen zijn zij er afgestudeerd aan de afdeling Argentijnse tango. Hun gedeelde passie voor deze unieke en exotische muziek vormt de rode draad in hun hechte muzikale samenwerking. Hun jonge frisse kijk op de muziek is vaak verrassend, waardoor je jezelf even in het warme Zuid-Amerika waant.

LocosLindos bestaat uit:

Ruzana Tsymbalova- viool
Simone van der Weerden – bandoneon
Anke Steenbeke – piano
Tim Panman – elektrische gitaar
Alexander Vocking – contrabas

EET JE MEE?

Voor wie er een compleet avondje uit van wil maken is er nu de Vrijhof Dinner Deal!
Lees meer/bestel.

NB In tegenstelling tot eerdere berichten zal deze voorstelling plaatsvinden in de Vrijhof (en niet in het Openluchttheater).

Locatie
Vrijhof - Amphitheater
Datum
8 mei 2019 19.30 uur - 21.00 uur