EN | NL
EN | NL
Home » Over ons » Nieuws » Kalender » Finalistentour 33e Groninger Studenten Cabaret Festival
23 april 2020 19.30 uur - 21.30 uur
Finalistentour 33e Groninger Studenten Cabaret Festival

Na een fantastisch, bloedspannend en onvergetelijk Festival is het duidelijk wie in de Finalistentour hun shows mogen tonen aan de rest van Nederland.

De jury- en publieksprijs gingen dit jaar naar Teun van den Elzen. Het muzikale meiden trio EMMA de persoonlijkheidsprijs. Naast Teun van den Elzen en EMMA heeft Oscar Smit overtuigend een plekje veroverd in de finale. Alle drie kunnen niet wachten om hun talent te laten zien aan jullie.

Teun van den Elzen

Teun van den Elzen is 26 jaar. Hij werd opgeleid als politicoloog maar verwacht geen politieke correctheid bij deze vlijmscherpe Brabander. Hij spaart niets of niemand - en allerminst zichzelf - wanneer hij zijn blik op de wereld deelt met het publiek.

EMMA

EMMA is een muzikaal trio, bestaande uit Eva Fiselier, Mirjam Mertens en Maartje Goes. In samenwerking met tekst- en liedschrijver Maarten Hopman maken zij, vanuit hun millennial perspectief, voorstellingen over wat hen wel- of juist niet doet bewegen. Maartje, Mirjam en Eva zijn alledrie afgestudeerd aan de muziektheater opleiding van het ArtEZ conservatorium in Arnhem, waar ze elkaar hebben leren kennen. Muzikaliteit staat in hun maakproces voorop en ze delen een liefde voor meerstemmig zingen. Ook Maarten Hopman studeerde af aan de muziektheater opleiding van ArtEZ en specialiseerde zich in geëngageerd schrijven voor muziektheater. 
EMMA was o.a. te zien op het Café theater festival Utrecht en Zwolle, Stukafest, het Midzomergracht festival en het Amsterdams Kleinkunst Festival. 

Oscar Smit

Wanneer ben je volwassen? Als je op zaterdag voor de hele week boodschappen doet? Als je zelf een wastafel monteert? Of is het als je op vrijdagavond alleen bent, om half tien naar bed gaat, en dat stiekem heerlijk vindt?

In ‘26’ zoekt Oscar naar antwoorden. Zijn programma is een klassieke coming-of-age film, maar dan in stand-up comedy vorm. 

Een voorstelling voor jong en oud! Maar toch vooral voor de mensen daar tussenin.

Over het festival

Het Groninger Studenten Cabaret Festival (GSCF) is één van de vier grootste cabaretfestivals van Nederland, met als uniek concept dat het zowel voor als door studenten wordt georganiseerd. Dit festival biedt de mogelijkheid aan jonge studenten om hun cabarettalent te ontplooien en is een springplank tot landelijke bekendheid. Eerdere bekende winnaars van het festival zijn: Jochem Myjer, Theo Maassen, Ajuinen en Look(Mike en Thomas), Thijs van Domburg, Ernst van der Pasch, Martijn Koning, Kirsten van Teijn en Johan Goossens. 

INSPIRATIEAVOND

D.B.V. de Stretchers koos de finalistentour als inspiratieavond; alle leden mogen gratis naar deze voorstelling.

Lokatie
Vrijhof - Amphitheater
Datum
23 april 2020 19.30 uur - 21.30 uur
Taal
Voor dit evenement is beheersing van de Nederlandse taal gewenst
Voeg aan kalender toe