Home » Over ons » Nieuws » evenementenagenda » Jubileumconcert Ronny Buurink
13 december 2018
Jubileumconcert Ronny Buurink

Ieder orkest heeft een dirigent nodig. Soms vertrekken ze snel na hun komst, soms blijven ze voor meerdere jaren trouw. Het Studenten Harmonie Orkest Twente heeft een dirigent die inmiddels al 25 jaar op de bok staat: Ronny Buurink. Zijn eigen studententijd liep pas net ten einde toen hij al bij SHOT kwam dirigeren, en hij is altijd gebleven. Omdat hij al vlak na de oprichting van SHOT het orkest is komen leiden en hij zijn zilveren jubileum bereikt heeft, viert SHOT dit met een jubileumconcert.

Bij deze feestelijke gelegenheid hoort feestelijke muziek. Daarom zal SHOT onder andere het eerste deel van Armenian Dances spelen. De componist van dit werk heet Alfred Reed. Het is een rhapsody van traditionele Armeense volksmuziek, waarin achtereenvolgend de volgende werken voorbij komen: Tzirani Tzar, Gakavi Jerk, Hoy, Nazan Eem, Alagyaz en Gna, Gna. Zeggen deze titels u niets? Geen zorgen, SHOT zal ervoor zorgen dat ook de mensen zonder Armeense roots met een feestgevoel naar huis zullen gaan.

Het concert vindt plaats op 13 december om 20:00. De locatie is de Agora in de Vrijhof, De Veltmaat 5, 7522 NM, Enschede. De entreeprijs is €6 normaal en €3 voor studenten. Kaartjes zijn verkrijgbaar op shot.utwente.nl/kaartverkoop.