EN | NL
student-union kamersite unioncard Union Deals unionshop createtomorrow tedex Eco Challenge Give it a go Buddy
EN | NL

Weet jij hoe je eerste hulp moet verlenen?

Unfortunately, the first-aid course is only available in Dutch.

In samenwerking met EHBO Enschede biedt de SU een EHBO opleiding aan. Studenten van de Universiteit Twente krijgen de mogelijkheid om te leren hoe je het beste met ongevallen om kunt gaan. 

Tijdens de cursus wordt gebruikt gemaakt van het Oranje Boekje, wat studenten tevens in bruikleen ontvangen van de Student Union. Dit boekje bevat alle Nederlandse Richtlijnen Eerste Hulp 2021, waaronder instructies voor het gebruiken van een tourniquet, en hoe je in een noodsituatie een wond kan opstoppen. 

Een voormalige UT student deelt meer over zijn reden voor het behalen van een EHBO diploma:

“Omdat ik het voor mezelf belangrijk vind om te weten wat ik moet doen wanneer ik in een situatie kom waar iemand hulpbehoevend is” en “om anderen te kunnen helpen wanneer dit nodig is.” 

Bovendien is hulpverlening tijdens evenementen een flexibele studentenbaan.

De cursus start op 20 oktober en neemt elke woensdag plaats; aanmelden kan tot een week vantevoren via deze link. De kosten bedragen 215 euro regulier tarief, of slechts 55 euro met een hulpverleningsverplichting van 40 uur bij evenementen. Op deze manier wordt de kennis bijgehouden en gebruikt in echte noodsituaties.

Wil je meer weten? Stuur een mailtje naar info@ehbo-enschede.nl