EN | NL
EN | NL
Home » Over ons » Nieuws » nieuws-en-blogs » Bestuursblog Tom: ondertekening gedragscode
29 juni 2018
Bestuursblog Tom: ondertekening gedragscode

Gister, 28 juni is de gedragscode ondertekend door de Rector, de Voorzitter van het PACT en de voorzitters van Studentenverenigingen DSCC/DJCR Audentis et Virtutis en A.S.V. Taste. In de loop van 2017 hebben de toenmalige voorzitters van de verenigingen nieuw leven geblazen in de Pakkerij Advies Commissie Twente (PACT). De gedragscode bevat afspraken over de veiligheid, gezondheid, persoonlijke integriteit, onderwijs en verantwoordelijkheden tijdens de kennismakingstijd.

Afgelopen jaren zijn de kennismakingstijden van beide verenigingen goed verlopen. Deze lijn willen ze graag doorzetten en daarom hebben ze toenadering gezocht tot de universiteit om de banden opnieuw aan te halen. De universiteit ging daar graag op in en zodoende zijn ze om tafel gegaan. De SU is hierbij aangehaakt om als brugfunctie tussen de verenigingen en het CvB te fungeren en input te leveren. Het waren gemoedelijke gesprekken waarbij er langzaam maar zeker een gedragscode tot stand is gekomen. Deze gedragscode is gisteren officieel getekend in de Pakkerij.

Rector Thom Palstra benadrukte bij het ondertekenen dat het CvB zowel de onderlinge integriteit als het welzijn van alle studenten hoog in het vaandel heeft staan. Thom Palstra kijkt terug op een proces waarbij de partijen in goede samenspraak tot een mooi eindresultaat zijn gekomen. Daartoe vulden de voorzitters Niels Borst (voorzitter Taste) en Tom van der Meer (voorzitter Audentis) aan dat ze blij zijn met de positieve manier waarop de gedragscode is ingestoken en tot stand is gekomen. Ze kijken er naar uit om deze lijn met de UT voort te zetten.

Zelf ben ik namens de Student Union zeer tevreden met de uitkomst van de gesprekken en heb ik grote bewondering voor de professionaliteit waarmee er te werk is gegaan. We hebben met plezier ons steentje bijgedragen en zullen dat als lid van het PACT blijven doen.

Tom de Koning,
Portefeuillehouder Academische Vorming en Onderwijs, Student Union.