Home » Over ons » Nieuws » nieuws-en-blogs » Bestuursblog Sietse: Opening Multiveld
26 oktober 2018
Bestuursblog Sietse: Opening Multiveld

Foto: Arjan Reef, U-Today

Inmiddels twee maanden onderweg bij de Student Union als portefeuillehouder sport en cultuur kom je erachter hoe bijzonder de campus van de Universiteit Twente is. Op de campus doen studenten More Than A Degree, waarbij studenten zichzelf ontwikkelen met activisme en beweging. De sport- en cultuurfaciliteiten geven de student veel ontspanning. Ik ben dan ook blij met de opening van het nieuwe multiveld, nieuwe tennisbanen en een nieuw hockeyveld. Het laat zien dat de Universiteit Twente de campus waardeert en graag wil investeren in studentensport.

De nieuwe sportaccommodaties passen perfect binnen het High Tech Human Touch beleid. De nieuwe tennisbanen zijn met de gravelondergrond van hoge kwaliteit en met het neerleggen een waterveld plus camerasysteemzijn zijn de studentenhockeyers innoverend voor de regio Twente. Daarnaast past het multiveld goed binnen de multifunctionele uitstraling van de campus en de diversiteit aan sporters.

De opening van de banen en velden was een groot succes. Een grote opkomst, leuke praatjes en een borrel na afloop zorgden voor een sportieve gezonde sfeer. Vooral de drie oefenwedstrijden op de nieuwe velden bleken een succesformule. De studenten lieten zien wat zweten is en streden met elkaar voor elke meter, wat een talent op het veld! Dezelfde instelling verhoogt ook het succes de volgende ochtend in de collegebanken, namelijk samen werken voor elk studiepunt.

Als Student Union zien wij graag dat zoveel studenten tegelijkertijd kunnen sporten. We staan dan ook voor een grote diversiteit aan sportende studenten. Studenten sporten met een eigen motivatie, of je nou sport om te winnen, om te beleven of om fit te zijn: voor iedere student moet er plaats zijn op de campus.

Op de UT kunnen we met trots een breed arsenaal aan sporten aanbieden. We zien de campus groeien en innoveren: een rookvrije sportcampus klaar voor de toekomst! Een omgeving waar studenten met elkaar de strijd aangaan en een campus voor en door de student.