EN | NL
EN | NL
Home » Over ons » Nieuws » nieuws-en-blogs » Introductieblog Sietse van Mossel
24 oktober 2018
Introductieblog Sietse van Mossel

Soms moet je gewoon even niet nadenken, maar om je heen kijken en genieten. Dit is dan ook het enige wat ik afgelopen 3 september de hele dag gedaan heb. Wow indrukwekkend, wat ik vanuit mijn nieuwe kantoortje in de Bastille zag! Een campus in bloei. Activisme, sport en cultuur. Een campus met geweldige sportaccommodaties. Een campus met een eigen cultuurcentrum. Een campus vol van innovatie. Een campus voor en door de student. Een campus zoals die nergens anders in Nederland te vinden is. Een campus waar we met zijn allen trots op mogen zijn.

De UT campus geeft mij een inspirerend gevoel: studenten vinden ontspanning, ontwikkelen zichzelf en zetten zich bovenal in voor More Than A Degree. Het is voor mij een eer dat ik aankomend jaar als portefeuillehouder sport & cultuur van de Student Union een bijdrage kan leveren aan een High Tech Human Touch campus voor en door de student.

Ruim drie jaar geleden maakte ik de stap van het altijd gezellige Leiden naar het verre Enschede. De eerste dag van de Kick-In was voor mij ook meteen mijn eerste dag ooit in de regio Twente. Een Kick-In die ik vol spanning tegemoet ging want ik had geen idee wat Enschede was en in de supermarkt kon ik ze nog niet verstaan. Maar ook een Kick-In vol energie met nieuwe vrienden en verenigingen. Een Kick-In op een geweldige campus vol met gezelligheid, sport en cultuur. Een Kick-In waar ik er eigenlijk pas achter kwam dat Technische Geneeskunde niet hetzelfde is als Geneeskunde. Een Kick-In waar je goed en slecht te pas leert zijn. Een Kick-In waar iedere student zichzelf tegenkomt, maar vooral een Kick-In waar je nieuwe uitdagingen aangaat en plezier met elkaar maakt.

Zoveel sport- en cultuurverenigingen kwam ik op de campus tegen en elke vereniging heeft haar eigen tradities en sfeer. Op de Kick-In werd ik geïnspireerd om deel te willen zijn van een uniek campus gevoel. Afgelopen jaren ben ik met veel plezier lid geweest bij DRV Euros, DSV de Skeuvel, TC Ludica en DHC Drienerlo. Best knap als kakker uit het westen die vroeger alleen maar de woorden tennis, golf en hockey kende. Na het doen van veel commissiewerk kreeg ik in mijn tweede jaar de kans om onderdeel te zijn van het bestuur van TC Ludica. Een bestuursjaar waar je heel uitvoerend te werk gaat, maar waar ondertussen ook vraag was naar een nieuw beleid voor een uitdagender sportklimaat. Juist het beleidsmatige bestuurswerk bij Ludica sprak mij enorm aan.

Hopelijk kan ik dit een passend gevolg geven in mijn bestuursjaar bij de Student Union. Inmiddels mijn bachelor Technische Geneeskunde afgerond, heb ik het geluk deel uit te mogen maken van een daadwerkelijk fantastisch bestuursteam. Iedere werkdag zullen wij strijden met maar één doel, namelijk de academisch vorming en het welzijn van de student te verbeteren. Ik weet dat er een enorme uitdaging voor mij klaar ligt, maar gelukkig heeft mijn voorganger Femke de Gooijer mij op de best mogelijke manier afgezet!

Het wordt een geweldig jaar waarin wij met zijn allen ook vooral niet moeten vergeten om soms ook even om ons heen te kijken en te genieten van wat we eigenlijk allemaal al bereikt hebben. Denk ook eens een keer niet na en kom vooral langs bij ons SU kantoor voor een kopje koffie!