Home » Over ons » Nieuws » nieuws-en-blogs » Introductieblog Albert-Jan
5 oktober 2017
Introductieblog Albert-Jan

Nieuw leven op de campus! En zo ook nieuw leven in het Student Union bestuur.

Hi, ik ben Albert-Jan de Croes en ik ga komend jaar de portefeuilles Financiën, Accommodatie & Bedrijfsmanagement invulling geven. Vanuit het schone Goor heb ik in 2014 de keuze gemaakt om in Enschede te gaan studeren. Het ondernemende karakter en de geweldige sfeer hebben mij geïnspireerd om juist hier International Business Administration te gaan studeren.

Tussen toen en nu heb ik het maximale uit mijn studententijd proberen te halen. Direct na de Kick-In ben ik lid geworden van studentenvereniging Audentis en studievereniging Stress, waar ik de nodige feestjes heb meegepakt. Ook ben ik gaan wonen op het mooiste studentenhuis van Enschede: Huize Hoerûhzicht. Naast al het feesten ben ik natuurlijk ook voor ‘More than a Degree’ gegaan, namelijk door in februari 2016 het Dutch Student Investment Fund op te richten. Gedurende het afgelopen anderhalf jaar heb ik hiermee geïnvesteerd in studentondernemers van de UT en Saxion, waarmee zij de eerste stappen kunnen zetten in het opschalen van hun startups.

En nu dus aan de slag als bestuurder bij de Student Union! Op het moment van schrijven is het Atrium van de Bastille net verbouwd. Hiermee is de eerste stap gezet in het masterplan om de Bastille nieuw leven in te blazen als hét studentengebouw van de campus. Ik ga dit plan verder invulling geven door borrelruimte De Stek in oude glorie te herstellen en in gebruik te nemen. Daarnaast ga ik het fundament leggen voor de verbouwing van de Startup Hub.

Ook staan projecten als digitalisering van onze financiën en een verbeterde invulling van de vernieuwde UnionShop hoog op de agenda. Kortom, een hoop om naar uit te kijken!