EN | NL
EN | NL
Home » Over ons » Nieuws » nieuws-en-blogs » Introductieblog Tom
28 maart 2018
Introductieblog Tom

Hi, ik ben Tom de Koning en ik ga komend jaar de portefeuille Academische Vorming & Onderwijs en Externe Betrekking vervullen bij de SU. In 2014 ben ik vanuit het kleine dorpje Heino naar Enschede verhuisd om Technische Bedrijfskunde te studeren. Juist om de nuchtere en hardwerkende mentaliteit die ik proefde op de UT heb ik besloten om hierheen te komen.

Afgelopen jaren heb ik zo veel mogelijk uit mijn studententijd proberen te halen. Daartoe ben ik in mijn eerste jaar lid geworden bij Audentis. Naast mijn studie zocht ik daar het nodige vertier met mijn jaarclub, dispuut en met mijn huisgenoten, met wie ik een hechte band heb. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen om mezelf te verrijken. Zodoende ben ik na mijn eerste jaar actief geworden bij PIP Advice, een studentenadviesbureau dat technisch bedrijfskundig advies geeft aan uiteenlopende organisaties als gemeenten, start-ups en reeds gevestigde commerciële bedrijven. Dat naast mij studie doen beviel mij zo goed dat ik daarna een parttime bestuursjaar ben gaan doen bij Integrand Twente. Daardoor kon ik tijdens mijn minor helaas niet naar het buitenland, daarom ben ik om mijn bachelor af te ronden naar Suriname afgereisd voor een onderzoeksproject.

Nu zet ik mijn master een jaartje stop om een jaar te gaan besturen bij de SU! Ik heb zelf het meeste uit mijn studententijd willen halen en met de portefeuille Academische Vorming & Onderwijs hoop ik ook anderen te motiveren om precies dat te doen en er een onvergetelijke tijd van te maken. Ik zal voortbouwen op de fundatie die mijn voorganger, Tijmen Elfrink, heeft gelegd door bestaande initiatieven te verbeteren met een sterke visie. Met Externe Betrekkingen hoop ik samenwerkingen aan te gaan waar alle studenten of verengingen hun voordeel mee kunnen doen. De processen binnen de portefeuille die mijn voorganger Stef Huttinga tot in de fijne details heeft geoptimaliseerd geef mij die mogelijk om er nu het meeste uit te halen. Naast deze doelen hoop ik ook vooral te genieten van het bestuursjaar met de andere bestuursleden alle anderen die ik ga tegenkomen dit jaar.