EN | NL
EN | NL

Portefeuillehouder Academische Vorming, Onderwijs en Externe Betrekkingen

Academische Vorming en Onderwijs

De Universiteit Twente wordt gekenmerkt door ontzettend veel verenigingen, commissies en andere activiteiten. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door studenten die naast hun studie actief zijn. De Student Union maakt dit als overkoepelende organisatie allemaal mogelijk en heeft de portefeuillehouder Academische Vorming en Onderwijs hiervoor verantwoordelijk gemaakt binnen het bestuur van de Student Union. 

Als portefeuillehouder Academische Vorming en Onderwijs is Tom verantwoordelijk voor alles wat studenten buiten het onderwijs leren. Aan de ene kant gaat het daarbij om studenten de mogelijkheden te bieden naast hun studie actief zijn. Hij probeert dit op allerlei manieren te stimuleren, bijvoorbeeld door het uitreiken van de More Than a Degree Awards. Aan de andere kant biedt hij voor (actieve) studenten de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen naast hun studie. De verschillende trainingen en het 'Board Improvement Program' voor besturen zijn daardoor voorbeelden van projecten waaraan hij werkt.


Over Tom de Koning

Studie: Technische Bedrijfskunde
Actief geweest bij: Integrand, PIP Advice 
Komt uit: Heino
E-mail: t.a.dekoning[at]utwente.nl

Ik ben Tom de Koning en zal het komende jaar de portefeuillehouder Academische Vorming & Onderwijs en Externe Betrekkingen zijn. Ik zit in mijn master Technische Bedrijfskunde die ik een jaar stop heb gezet om te besturen.

In de afgelopen jaren heb ik mezelf ontwikkeld door een parttime bestuursjaar te doen bij Integrand, daarnaast ben ik vennoot bij studenten adviesbureau PIP Advice. De gezelligheid heb ik gezocht bij studentenverenging Audentis. Al die ervaringen ga ik meenemen om er een mooi jaar van te maken en mij in te zetten voor de studenten  op onze unieke universiteit.

Dit jaar ga ik ervoor zorgen dat bestaande initiatieven, zoals de More Than a Degree Awards en de Afternoon Sessies, verder worden uitgebreid en geprofessionaliseerd. Om er zo voor te zorgen dat elke student op de UT zich kan en wil ontwikkelen tot een student met More Than a Degree.