EN | NL
EN | NL

Portefeuillehouder Communicatie en Internationalisering

Communicatie

Roos houdt zich bezig met alle interne en externe communicatie van de Student Union. Op het gebied van interne communicatie coördineert zij alle communicatieactiviteiten van de Student Union. Denk hierbij aan het up-to-date houden van de website, het inzetten van social media, het uitsturen van persberichten over belangrijke Student Union-evenementen en al het flyer- en postermateriaal. 

Op beleidsmatig niveau geeft zij richting aan de algehele communicatie en bepaalt zij welke boodschap overgebracht moet worden naar de student. Verder adviseert zij de Universiteit Twente op gebied van de communicatie die plaatsvindt tussen de organisatie en haar studenten.

Om deze taken uit te kunnen voeren krijgt zij ondersteuning van onder andere een websitebeheerder, grafische ontwerpers, communicatiemedewerkers en een vertaler.

Internationalisering

Steeds meer internationale studenten gaan in Enschede studeren. Voor deze studenten moeten dezelfde mogelijkheden zijn als voor Nederlandse studenten. De Student Union heeft hiervoor een speciale portefeuille ingericht.

Als portefeuillehouder Internationalisering heeft Roos samen met het International Office en de koepel UniTe de rol van kartrekker als het gaat om het creëren van een ideale leefomgeving en het ontvangen van internationale studenten op de Universiteit Twente. Onderwerpen waar zij mee bezig is zijn: integratie, acculturatie, huisvesting en verschillende activiteiten die daarbij horen.


Over Roos de vries

Studie: Advanced Technology
Actief geweest bij: Astatine, Arabesque, Student Union, Pre-U, GTD
Komt uit: Californië
E-mail: r.m.m.devries[at]utwente.nl

Hoi! Ik ben Roos de Vries. Ik ben 21 jaar en in het collegejaar 2018-2019 ben ik verantwoordelijk voor de Portefeuille Internationalisering en Communicatie.

Mijn naam echt oer Nederlands (en ik typ dit nu ook in het Nederlands), dus het verbaast je misschien om te horen dat ik in Detroit (Michigan) ben geboren, en bijna mijn hele kindertijd in Californië heb besteed. Mijn ouders zijn net voor mijn geboorte weg verhuisd uit Nederland, en ik ben dan ook tweetalig opgevoed. In 2015 ben ik naar Nederland verhuisd om Advanced Technology te komen studeren. Na mijn bestuursjaar ga ik overstappen naar een Master Toegepaste Natuurkunde.

Even snel mijn extracurriculaire tijdsbesteding: Naast mijn studie heb ik 10 Astatine commissies gedaan (Tapperscommissies, Europareiscommissie, International Members Committee—maar niet allemaal tegelijk!), ik heb meegedaan aan het Honours programa, een half jaartje CrossFit gedaan, bij Arabesque gedanst, bij de promotieteam van AT en PreU gezeten, en als communicatiemedewerker bij de Student Union gewerkt. Ik was ook de Extern van het part-time bestuur van de Astatine Studiereis naar Canada en de VS (super leuke reis!). In mijn vrije tijd ben ik actief bij GTD (Geavanceerd Technologisch Dispuut), zit ik graag op de bank met mijn huisgenoten, loop ik hard en dans ik heel graag. Ik hou ook van lezen en taarten bakken (met verschillende maten van succes).

Zoals je misschien merkt ben ik heel breed betrokken geweest bij het studentenleven in Enschede. Maar, wat voor mij tijdens mijn studietijd de grootste indruk heeft achtergelaten is de ervaring van in ‘het buitenland’ wonen. Hierdoor heb ik geleerd om heel open in het leven te staan en om het meeste te maken van de kansen die voorbij komen. Ik ben Student Union Bestuur gaan doen omdat ik het aanbod aan vrijetijdsactiviteiten en studentondersteuning op de UT wil helpen verbeteren, met name voor internationale studenten zoals mijzelf.

Het is heel erg leuk en spannend om samen te mogen werken met zo’n briljant team aan bestuurders, medewerkers, en commissieleden. Momenteel focus ik me erop om duidelijkere studentcommunicatiekanalen te creëren binnen de UT, en om verenigingen te versterken voor internationale studenten. Maar het belangrijkste is om een leuke tijd te hebben, en zoveel mogelijk te leren!

Voel je vrij om contact op te nemen door langs het kantoor te komen of te mailen. En zeg vooral hoi als je me ziet!