EN | NL
EN | NL

Portefeuillehouder Sport & Cultuur

Sietse is verantwoordelijk voor de toekomst van alle sport- en cultuurvoorzieningen aan de Universiteit Twente. Samen met het Sportcentrum, het Vrijhof Cultuurcentrum, de Sportkoepel en Apollo probeert hij het hoge voorzieningenniveau van de universiteit te handhaven en waar mogelijk te verbeteren. Op deze manier draagt hij zorg voor een omgeving waarin studenten optimaal kunnen genieten van sport en cultuur, zowel in verenigingsverband als individueel! 

Onder de portefeuille Sport & Cultuur vallen grote projecten zoals het realiseren van een nieuwe sporthal of fitnessruimte. Daarnaast is de portefeuillehouder verantwoordelijk voor de UnionCard en de samenwerking met Saxion Hogescholen en ArtEZ. Er is veel contact met externe partijen, zoals de IJsbaan Twente, Stadsschouwburg en Muziekcentrum Enschede om voordeel voor alle studenten te realiseren.


over Sietse van Mossel

Studie: Technische Geneeskunde
Actief geweest bij: T.C. Ludica, Euros, DSV Skeuvel, DHC Drienerlo
Komt uit: Leiden
E-mail: s.vanmossel[at]utwente.nl

Hallo, ik ben Sietse van Mossel en aankomend jaar ben ik verantwoordelijk voor de portefeuille ‘sport en cultuur’. In 2015 heb ik de stap van Leiden naar Enschede gemaakt om Technische Geneeskunde te studeren. Zo ver van huis wou ik een actief studentenleven opbouwen. De afgelopen jaren heb ik vele enthousiaste studenten ontmoet, waardoor ik een super studententijd kon realiseren. In mijn eerste jaar ben ik lid geworden van Euros roeien, T.C. Ludica en DSV Skeuvel. Na verschillende commissies te hebben gedaan kreeg ik de kans om deel uit te maken van het “Hawk Eyes” bestuur van T.C. Ludica. Als een bestuurslid van T.C. Ludica creëerde ik een nieuw sport,klimaat waarin tennisspelers kunnen groeien. Tijdens dit jaar miste ik de prachtige teamsport die ik mijn hele jeugd heb gedaan: hockey. Ik werd actief bij DHC en probeerde hier enkele keren te scoren voor “Heeren 1”. Twee maanden geleden heb ik mijn Bachelor afgerond en ging ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Nu ga ik mijn uiterste best doen als bestuurder van het Student Union. Als student, die zich hard maakt voor studenten, wil ik zo veel mogelijk in contact staan met alle studenten van de UT. Ik wil een sfeer creëren waar elke student zijn of haar eigen pad kan bewandelen. Verder hou ik er van om buiten de kaders te denken en creatief te zijn. Ik ben een erg open persoon, die ervan overtuigd is dat plezier hebben essentieel is voor het behalen van goede resultaten. Samen met de volledige organisatie van de Student Union gaan we onze sporten en onze culturele activiteiten op de campus van de UT tot een optimaal niveau brengen!