EN | NL
EN | NL

Voorzitter, portefeuillehouder Strategie & Beleid, Personeel en organisatie 

Roos houdt zich als voorzitter met de portefeuilles Strategie en Beleid bezig. Daardoor is zij het algemene aanspreekpunt voor de Student Union. Zo werkt zij aan de constante verbetering van het personeelsbeleid van de Student Union Community. Niet alleen focust zij zich op dit beleid, zij kan ook als vertrouwenspersoon worden gezien voor elke medewerker, bestuurder of commissielid die aan de slag is binnen onze organisatie. In samenwerking met onze Office Manager zorgt zij ervoor dat de gehele Student Union Community het werk goed en prettig kan uitvoeren.

Haar hoofdtaak is het maken van de vertaalslag van visies en strategieën naar beslissingen die het bestuur neemt voor het langetermijnbeleid. De voorzitter is wat betreft hoofdlijnen bekend met de verschillende bestuursportefeuilles. Voor externe partijen is zij vaak het eerste aanspreekpunt. Verschillende ideeën en kritiek worden via haar vervolgens doorgespeeld naar de juiste personen.

Een andere portefeuille van Roos richt zich op het de organisatorische structuur van de Student Union. Zij houdt overzicht over het reilen en zeilen van de medewerkers en is voor hen een eerste aanspreekpunt.


Over Roos Edgar

Studie: Technical Medicine
Actief geweest bij: Taste, Spooky
Komt uit: Houten
E-mail: r.edgar[at]utwente.nl

 Hi, ik ben Roos en ga komend jaar mijn studie omruilen voor een bestuursjaar bij de Student Union. Ik ben de nieuwe voorzitter met de portefeuilles Strategie & Beleid en Personeel & Organisatie die ook bij mij horen. In 2014 ben ik begonnen aan de bachelor Technische Geneeskunde, wat mij meteen vanaf het begin goed bevallen is. Vanwege de sfeer en ervaring met de opleiding heb ik gekozen om dit in Twente te gaan studeren en wonen.

Sindsdien loop ik hier rond en heb het altijd heel erg naar mijn zin gehad! Voor de Kick-In ben ik op het mooie Halfaf gaan wonen, een actief studentenhuis met 8 andere vrouwen. Tijdens de Kick-In heb ik ervoor gekozen om bij de studentenvereniging Taste te gaan en heb hier mijn jaarclub gevormd. Bij Taste heb ik in verschillende commissies deelgenomen waarvan de Kick-In commissie het hoogtepunt was.

En nu is het dus tijd voor iets totaal anders: de Student Union! Ik kijk ontzettend uit naar komend jaar. Als voorzitter vind ik het belangrijk om de sfeer binnen het bestuur te bewaken. Om samen verder te kunnen komen, is een goede teamdynamiek en sfeer essentieel. Elke bestuurder heeft zijn eigen portefeuilles die allemaal erg verschillend zijn. Het doel is om als één team te functioneren, in plaats van vijf losse eilandjes. Daarnaast komt het opstellen van het strategisch plan er weer aan, hét document dat de Student Union een richting geeft voor de komende vier jaar. Voor mij de uitdaging om een begin te maken aan dit plan!

Mocht je vragen hebben, schroom dan niet om langs te komen in de Bastille, te bellen of een mail te sturen.