EN | NL
EN | NL
Home » Services » Verenigingen en Stichtingen » Subsidies » Hulp voor studentenorganisaties

More Than A Degree–dienstenfonds

Voor studentenorganisaties hebben we een dienstenfonds opgesteld. Mocht jouw vereniging of stichting tegen allemaal kosten aanlopen die je niet had voorzien, dan kunnen wij je waarschijnlijk helpen. Alleen organisaties die door ons erkend zijn en zich Uniondeelnemer mogen noemen, kunnen een aanvraag indienen.

Bedrijfshulpverlening 

Bekijk voor het aanvragen van deze subsidie eerst eens onze BHV-dienst

Per Uniondeelnemer bieden we elk jaar maximaal twee keer subsidie om studenten op te leiden tot Bedrijfshulpverlener (BHV’er). Deze subsidie kan je zowel inzetten voor de basisopleiding als voor de herhaling.

Eisen

Personele ondersteuning

Heb je een financieel adviseur, deurwaarder, incassobureau of advocaat nodig? Wij bieden je een subsidie voor de personele kosten die komen kijken bij het in dienst nemen van deze specialisten. Het gaat hier om een bedrag van maximaal 500 euro, waar je eens per drie jaar aanspraak op kan maken.

Statuten

Als je een vereniging of stichting in oprichting bent en te horen hebt gekregen dat je tijdelijk door ons erkend wordt, kan jij de statuten gaan opmaken. Ook als jouw vereniging al een tijdje bestaat, is het mogelijk dat je een aanpassing wil maken in je statuten. In beide gevallen zal je te maken krijgen met hoge notariële kosten. Met een maximale subsidie van 500 euro, hopen we jouw studentenorganisatie hiermee een steuntje in de rug te kunnen geven. Dit bedrag kan eveneens een per drie jaar worden toegekend.

Vertaalsubsidie

Van over de hele wereld komen steeds meer studenten naar Enschede om aan de Universiteit Twente te studeren. Dit betekent het dat het lastiger wordt om in het Nederlands naar je leden of deelnemers te blijven communiceren. Hierdoor is het goed om je berichten, documenten en website ook naar het Engels te vertalen. Voor vertalingen bieden we een maximale subsidie van 350 euro per jaar aan.  Je mag hier zowel een vertaalbureau voor inzetten als een goed Engelssprekende student. Zorg in beide gevallen dat je een factuur en bewijs kan aanleveren van de vertaalde tekst.