EN | NL
EN | NL

Studententijd Bucketlist

Er valt veel te doen in Enschede, ook wij worden elke keer blij verrast door het creatieve brein en de inzet van studenten om nieuwe dingen te organiseren. Grote evenementen, leerzame activiteiten en onvergetelijke ervaringen: ze maken allemaal deel uit van het studentenleven in Twente. Om het maximale uit je studententijd te halen, hebben wij een aantal dingen op een rijtje gezet die je sowieso gedaan moet hebben! Natuurlijk is deze lijst nooit compleet maar deze wil je in ieder geval niet missen! 

1. Ga op kamers in een gezellig studentenhuis in Enschede. Kijk op onze Kamersite voor beschikbare kamers!

2. Schrijf je in voor de Kick-In en ontdek wat het studentenleven in Enschede allemaal te bieden heeft

3. Sluit je aan bij een van de ruim 100 verenigingen die we op de Universiteit Twente kennen. Het maakt niet uit waar je bij gaat van studievereniging tot gezelligheidsvereniging. Kan je niet kiezen? Dan word je toch gewoon lid van meerdere verenigingen! 

4. Schaf een UnionCard aan! De UT beidt maar liefst 33 sportverenigingen en 18 cultuurverenigingen. Het enige wat je nodig hebt om lid te worden van deze verenigingen is de UnionCard! Daarnaast levert het ook nog hele leuke voordelen zoals gratis zwemmen op! 

5. Haal je Bindend StudieAdvies (BSA) tussen alle gave activiteiten in

6. Doe mee met de Batavierenrace!  Eind april wordt elk jaar het startschot gegeven voor de grootste estafetteloop van de wereld. Ren met jouw team van Nijmegen naar Enschede in etappes. Speciaal voor de niet-sportieve student: Er zijn ook korte afstanden. Vergeet vooral niet het Batavierenfeest mee te pakken aan het eind!

7. Ga naar het Hubertusfeest! Dit huisfeest is al jarenlang een traditie die in november plaatsvindt. Vergeet niet samen met jouw vriendengroep een origineel outfit aan te trekken!

8. Word actief! Ontwikkel je vaardigheden in een commissie of bestuur, organiseer jouw eigen event en get More Than a Degree

9. Maak gebruik van jouw studentenkorting! Kijk op UnionDeals voor goeie deals die wij al hebben gemaakt voor jou!

10. Speel 't Gat in de Markt uit met jouw vrienden en vergeet vooral niet daarna nog een vette hap te halen bij de Jinos of de Muur!

11. Doe mee aan een cantus, kijk je ogen uit bij deze unieke studententraditie. Dit is absoluut een event om niet te vergeten!

12. Vind een bijbaantje, ontwikkel je naast je studie en zorg ervoor dat jouw rekening voldoende geld bevat om af en toe wat leuks te doen! Ook wij hebben af en toe vacatures openstaan.

13. Help een internationale student door je aan te melden als Buddy of sluit je aan bij Connecting Hands

14. Haal jouw diploma een geef een killer afstudeerborrel!