EN | NL
EN | NL
Home » Jouw studententijd

Jouw studentenleven

Je begint net aan je studententijd in Enschede, gaat binnenkort studeren aan de Universiteit Twente of je bent al een tijdje bezig en aan het nadenken wat jij allemaal uit jouw studententijd wil gaan halen. Hoewel alleen jijzelf die invulling mag en kan bepalen, willen wij je graag een handje op weg helpen.

Word lid, actief of ga ondernemen!

Grote kans dat lid worden van een of zelfs meerdere verenigingen wel wat voor jou is. Je deelt een gezamenlijke passie, maakt nieuwe vrienden en hebt een fijne plek om je na het studeren te kunnen ontspannen. Je kan ook besluiten om binnen een studentenorganisatie in een commissie of bestuur aan de slag te gaan. Dit noemen we in Twente ook wel studentactivisme. Op die manier ben jij jezelf niet alleen academisch aan het ontwikkelen in de collegebanken, maar doe je ook heel veel soft skills op. Vaardigheden die je alleen leert buiten je studie om.  En als je een heel gaaf idee voor een product of dienst voor ogen hebt, waarom zet je dan geen onderneming op? Veel studentondernemers gingen je al voor. En wij zijn er voor jou om je te helpen bij het realiseren van deze plannen. Op deze manier heb jij na je studententijd niet alleen een diploma op zak, maar zelfs More Than a Degree!

Combineren met studeren

Studeren gaat prima samen met lid worden van een studentenvereniging, actief worden of ondernemen.  Je zult begrijpen dat wanneer je besluit om elke nacht door te halen in de kroeg, het een uitdaging zal worden om goede studieresultaten te behalen. Toch is het een feit dat het merendeel van de studenten dat komt studeren aan de Universiteit Twente, ook besluit om lid of actief te worden. Enerzijds kan dit gegeven je er al enigszins van overtuigen dat het wel degelijk mogelijk is, anderzijds is het ook simpel uit te rekenen. Steek je per week gemiddeld zo’n 40 uur in je studie, dan houd je nog genoeg avonden en het weekend over om welverdiend te genieten van de rest van je studentenleven.

Ook kan jij je in een tussenjaar fulltime inzetten in bijvoorbeeld een bestuur. De Universiteit Twente biedt hiervoor in de meeste gevallen een financiële vergoeding.

Kosten

We weten natuurlijk als geen ander dat studenten op hun geld letten. In samenwerking met de verenigingen, doen we er dan ook alles aan om de kosten in je studententijd zo laag mogelijk te houden. We zouden het heel jammer vinden als jij door financiële redenen een prachtige ervaring in je studentenleven zou moeten missen. Op deze manier krijgt elke student de kans om lid te worden van een vereniging en deel te nemen aan de verschillende activiteiten binnen het Twentse studentenleven.

Daarnaast zijn we ook altijd op zoek naar andere interessante voordelen voor studenten.  Wil je gratis baantjes trekken in een van de zwembaden in Enschede of gratis poolen op de campus? Misschien maak je graag gebruik van onze sport – en cultuurfaciliteiten of zou je graag korting willen krijgen op je bioscoopkaartjes. Dat kan allemaal met de UnionCard. Verder zoeken we ook altijd de beste deals voor jou uit. Wil je bijvoorbeeld met korting naar de Escape Room in Enschede of graag voordelig barbecueën? De UnionDeals helpen je op weg!

Mocht je een tof plan hebben voor het organiseren van een studentenactiviteit of een ander cool initiatief, dan kan je aanspraak maken op een van onze subsidies. Hiermee willen we het studentenleven in Enschede bruisend houden en zelfs nog bruisender maken!