EN | NL
EN | NL
Home » Jouw studententijd » Je carrière als student

Studeren is meer dan een diploma

Je studententijd is een fantastische tijd waar je later met mooie herinneringen op terug zal kijken. Een periode in je leven waar niet alleen studeren centraal staat. Hoewel studeren er zeker onderdeel van uit maakt, zijn er nog zoveel andere elementen die je net zo mag waarderen. Daarom proberen wij er samen met de Universiteit Twente alles aan te doen om het maximale uit jouw studentenleven te halen. Daarbij focussen wij ons op alles wat je buiten je studie om kan doen. En dat is ongelooflijk veel!

More Than A Degree

Uniek aan het studentenleven in Enschede is de enorme betrokkenheid van studenten bij alle verenigingen die er zijn. Deze verenigingen worden volledig opgezet door en voor studenten. Veel studenten kiezen er voor om zich in te zetten voor de vereniging door in een commissie de handen uit de mauwen te steken. Dit noemen we in Twente ‘studentactivisme’. Je doet zo skills op waar het voorzitten van een vergadering of het organiseren van een groot evenement nog maar enkele voorbeelden van zijn. Een manier om vaardigheden te ontwikkelen die je niet leert in je studie, maar die van groot belang zijn voor jouw latere carrière. Ook al lijkt die nog ver weg.

Er zijn zelfs studenten die de uitdaging aangaan om een jaar lang fulltime in het bestuur van hun vereniging of in een grote commissie zoals de Kick-In aan de slag te gaan. Een enorme verantwoordelijkheid waarmee je jouw persoonlijke ontwikkeling een boost geeft, je netwerk vergroot en jezelf helemaal klaarstoomt voor de arbeidsmarkt. Past een commissie of bestuur niet zo goed in jouw straatje, en zou je liever een nieuw groot evenement willen opstarten of misschien zelfs wel een onderneming? Dat is evengoed activisme en ook daarmee helpen wij jou graag op weg.

Studentenbijbaan

Ben je op zoek naar een betaalde inhoudelijke studentenbijbaan waarin jij je kan ontwikkelen? Dan zijn er ook veel mogelijkheden om aan het werk te gaan bij de Universiteit Twente. Je kan bijvoorbeeld bij je opleiding navragen of er nog een student-assistent nodig is bij de uitvoering van een vak of vakevaluatie. Daarnaast zijn ze ook met regelmaat op zoek naar studenten die nieuwe scholieren willen informeren en enthousiasmeren over hun studie tijdens de Open Dagen en de meeloopdagen. Verder biedt zowel de Marketing & Communicatie afdeling van de Universiteit Twente als het zogenaamde Pre-University veel mogelijkheden om afwisselend en interessant betaald werk uit te voeren. Neem ook eens een kijkje op de vacaturebank of een studentuitzendbureau als ASA. En niet te vergeten, ook wij hebben vaak vacatures!