EN | NL
EN | NL
Home » voor-bestuurders » Steun bij studievertraging

Financiële hulp bij studievertraging

Door diverse omstandigheden, is het mogelijk dat jij tijdens je studie vertraging oploopt. Gelukkig reikt de Universiteit Twente jou in bepaalde gevallen financiële ondersteuning aan, waardoor je toch zo snel mogelijk je studie kan afronden. De universiteit noemt dit ook wel Financiële Ondersteuning Bijzondere Omstandigheden Studenten, oftewel FOBOS. Daarnaast bieden wij verschillende subsidies aan voor studentinitiatieven, studentbestuurders en verenigingen.

Topsporter of topcultuurbeoefenaar

Niet alleen studenten die actief zijn kunnen mogelijk een beurs ontvangen. Wanneer je een topsporter of topcultuurbeoefenaar bent, kan je ook studievertraging oplopen. Daarom zijn er speciale topsportbeurzen en topcultuurbeurzen die ervoor zorgen dat jij zo goed mogelijk je talenten kan blijven combineren met studeren.

Overmacht

Hopelijk zal het je niet overkomen, maar het is mogelijk dat je door onvoorziene omstandigheden je studie op een lager pitje moet zetten. Je kan daarbij denken aan een fysieke of psychische ziekte, een onverwachte zwangerschap of het overlijden van een naaste. De universiteit heeft hier een speciale regeling voor, ook wel de Financiële Tegemoetkoming Overmacht genoemd.

Activismebeurzen

Wanneer jij door je commissie of bestuur studievertraging hebt opgelopen, kan je een aanvraag doen voor een activismebeurs. Let er wel op dat niet elke vorm van activisme hiervoor in aanmerking komt. Neem daarom contact op met het bestuur van jouw vereniging of met ons om na te gaan of jouw inzet ook financieel beloond wordt.