EN|NL

VinkVink zorgverzekering met speciaal aanbod voor UT studenten

Een goedkope zorgverzekering en € 15 korting op je UnionCard

De Universiteit Twente vindt jouw gezondheid en welzijn belangrijk. Dat is de basis van onze samenwerking met VinkVink. Het resultaat is een mooi aanbod voor UT studenten. Om te beginnen een VinkVink zorgverzekering waarmee je goed verzekerd bent, zonder gedoe en alles online. Met een premie van € 125 per maand heb je een goedkope Basisverzekering. Meer nodig dan de basics? Vink dan één van de drie aanvullende verzekeringen aan. Bereken je premie en meld je aan vóór 1 januari 2023.

Overstappen naar VinkVink is eenvoudig
Je hoeft alleen maar je VinkVink zorgverzekering af te sluiten. Dan zegt VinkVink je huidige zorgverzekering voor je op.

€ 15 korting op je UnionCard
Sluit jij vóór 1 januari 2023 een VinkVink zorgverzekering af? Dan krijg je € 15 korting bij aanschaf van je UnionCard  (jaar, half jaar of zomer). 
Dat werkt zo:

Alleen korting als je je aanmeldt via de button

Om € 15 korting op je UnionCard te krijgen, maakt het niet uit of je alleen een VinkVink Basisverzekering afsluit of ook een aanvullende verzekering van VinkVink. Wat wel uitmaakt is hoe jij je VinkVink verzekering afsluit. Want de korting krijg je alleen als je voor het afsluiten van de verzekering deze button gebruikt.

Extra voordeel: gratis toegang tot online modules om mentaal fitter te worden
Als je mentale klachten hebt, kun je baat hebben bij online zelfhulp. Stichting mirro ontwikkelde 19 cursussen die je inzicht geven in je mentale gezondheid. Met tips, tests, oefeningen en ervaringsverhalen. Als extra voordeel krijg je gratis, onbeperkt en anoniem toegang tot deze modules.

Vraag meteen je zorgtoeslag aan
Een zorgverzekering is best duur. Misschien heb je recht op zorgtoeslag. Dat is geld van de overheid om (een deel van) je zorgverzekering te betalen.

Veelgestelde vragen

Ik heb al een verzekering bij VinkVink. Krijg ik dan ook de korting op de UnionCard?
Ja, als je al verzekerd bent bij VinkVink, kun je de korting krijgen door je opnieuw bij VinkVink aan te melden. Daarvoor moet je dan de VinkVink-button gebruiken die op deze webpagina staat.

Ik heb al een UnionCard. Kan ik de korting daar met terugwerkende kracht over krijgen? 
Nee, de korting is alleen te gebruiken bij de aanschaf van een nieuwe UnionCard voor een jaar, half jaar of zomer. Dit kan nog voor een half jaar UnionCard voor de rest van het huidige collegejaar, of voor een jaar of half jaar UnionCard voor het nieuwe collegejaar vanaf september 2023.

Waarom werkt de UT samen met VinkVink?
De UT vindt het belangrijk dat jij lekker in je vel zit. Met de VinkVink zorgverzekering ben je niet alleen verzekerd van goede zorg tegen de scherpste prijs maar ook van 15 euro korting op de UnionCard, waarmee je eenvoudig gebruik kunt maken van de sport-en cultuurfaciliteiten van de UT. Daarnaast krijg je via VinkVink toegang tot E-health modules gericht op o.a. geldzorgen en mentale fitheid. Dit aanbod is onderdeel van een bredere samenwerking die de UT heeft met Coöperatie Menzis gericht op het versterken van welzijn onder onze medewerkers en studenten. Samen sterk in onze regio!

Kunnen alle studenten van de UT gebruikmaken van het aanbod van VinkVink?
Alle studenten van 18 jaar en ouder die in Nederland wonen en/of werken zijn verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Je bent dan verzekeringsplichtig in Nederland en kunt dan ook gebruikmaken van het aanbod van VinkVink.

Als je een internationale student bent en alleen studeert in Nederland, ben je niet verzekeringsplichtig en mag je geen Nederlandse zorgverzekering afsluiten.

Als je een internationale student bent en stage loopt en minimaal het minimumuurloon als vergoeding ontvangt, ben je verplicht een Nederlandse zorgverzekering af te sluiten (een basisverzekering). Let er hierbij op dat onkostenvergoedingen, kost en inwoning worden meegerekend in de vergoeding.

Als je een internationale student ben en een bijbaan hebt ben je verplicht een Nederlandse zorgverzekering af te sluiten (een basisverzekering). Heb je bijbaan als een ZZP’er? Dan moet je een assessment aanvragen bij de Sociale Verzekeringsbank om te laten beoordelen of je verzekeringsplichtig bent in Nederland.

Meer informatie vind je hier.


Kan ik wel gebruikmaken van de korting als ik geen zorgverzekering van VinkVink afsluit?
Nee, helaas is dit niet mogelijk, omdat de korting wordt gegeven door VinkVink.

Ik maak maar een half jaar gebruik van de VinkVink zorgverzekering, omdat ik mogelijk in de zomer uit Nederland vertrek. Heb ik dan ook recht op de volledige korting op de UnionCard?
Ja, de korting is het hele jaar geldig, ongeacht hoe lang je bij VinkVink verzekerd bent.