EN | NL
student-union kamersite unioncard Union Deals unionshop createtomorrow tedex Eco Challenge Give it a go
EN | NL

Look after your friend trainings

Zit jij in een bestuur van een Student Union erkende vereniging? En wil je het welzijn van je leden verbeteren? Schrijf je vereniging dan in voor een van de ‘Look after your friend’-trainingen!

Waarom?

Je studententijd is erg leuk, maar kan soms ook moeilijk zijn. Veel studenten die problemen met hun welzijn ervaren, zoals stress, depressie of angst, zullen hier als eerst met hun vrienden over praten. Als vriend of vriendin kan dit soms lastig zijn en een hoop vragen oproepen, zoals:

·        ‘Hoe kan ik mijn vrienden helpen met hun problemen zonder hier zelf onder gebukt te gaan?’

·        ‘Hoe kan ik naar iemand luisteren zodat diegene zich gehoord voelt?’

·        ‘Wat betekent die diagnose eigenlijk?’

Om studenten te helpen met deze vragen te beantwoorden en ze in staat te stellen om hun vrienden het beste te helpen, hebben de psychologen van de UT in samenwerking met de SU deze training opgezet.

Wat?

De training bestaat uit 2 sessies van ieder 1,5 uur die inhoudelijk op elkaar aansluiten. Tijdens deze sessies worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld:

·        Praktische tips: hoe kun je het beste omgaan met vrienden die problemen ervaren?

·        Je vrienden begeleiden in het studentenleven

·        Het begrijpen van een diagnose

·        Diensten: professionele hulp binnen en buiten de UT

Daarnaast ontvangen deelnemers een uitgebreide handleiding met informatie en tips over omgaan met welzijnsproblemen van jezelf en van vrienden.

Hoe kun je je aanmelden?

Je kunt jouw vereniging aanmelden door het volgende formulier in te vullen:

We zullen dan contact met je opnemen en samen kunnen we dan een geschikt moment voor de training bepalen. De trainingen zullen worden gepland op basis van volgorde van aanmelding. Zodra we een datum hebben bepaald voor de training, kun je dit ook communiceren naar leden van de vereniging en kunnen zij zich inschrijven. Maximaal 15 personen kunnen deelnemen aan de training en het is verplicht om beide sessies bij te wonen. Om de training aan zoveel mogelijk mensen aan te kunnen bieden, verwachten we minimaal 10 deelnemers. De training is geheel gratis.

Wil je meer weten over de training of wil je je graag aanmelden?

Kijk voor meer informatie over de inhoud van de training op onze Canvas pagina. Inschrijven voor deze pagina is geheel vrijblijvend, dus neem gerust een kijkje. Indien je vragen hebt over de training of het aanmelden, neem dan even contact met ons op door te mailen naar b.m.delange@utwente.nl.