EN|NL

Voorzitter, portefeuillehouder Strategie & Beleid, Personeel & organisatie 

Xander is als voorzitter het algemene aanspreekpunt voor de Student Union. Verschillende ideeën en kritiek worden via hem vervolgens doorgespeeld naar de juiste personen. Naast het voorzitterschap beheert hij de portefeuilles Personeel & Organisatie en Strategie & Beleid. Vanuit de portefeuille Personeel & Organisatie werkt hij aan de constante verbetering van het personeelsbeleid van de Student Union Community. Niet alleen focust hij zich op dit beleid, hij kan ook als vertrouwenspersoon worden gezien voor elke medewerker, bestuurder of commissielid binnen onze organisatie. In samenwerking met onze Office Manager zorgt hij ervoor dat de gehele Student Union Community het werk goed en prettig kan uitvoeren. Ook houdt hij zich bezig met organisatorische structuur van de Student Union.

Binnen de portefeuille Strategie & Beleid is zijn hoofdtaak het maken van de vertaalslag van visies en strategieën naar beslissingen die het bestuur neemt voor het langetermijnbeleid. De voorzitter is wat betreft hoofdlijnen bekend met de verschillende bestuursportefeuilles.

Xander Bon

Studie: Financial Engineering & Management
Actief bij: A.S.V. Taste, Dispuut Thoridor
Komt uit: Hengelo, Nederland|
E-mail: x.t.m.bon@utwente.nl

Op mijn zeventiende begon mijn avontuur als eerstejaars in Enschede, op slechts 15 minuten fietsen van mijn ouderlijk huis. Aanvankelijk was het plan om in Rotterdam te gaan studeren, maar de open dag van de opleiding Industrial Engineering and Management (IEM) overtuigde me om toch in de buurt te blijven. De korte afstand tot de universiteit zorgde ervoor dat ik mijn eerste studiejaar thuis bleef wonen.

Tijdens de prachtige Kick-In van 2019 schreef ik me in bij de studentenvereniging A.S.V. Taste. In de eerste jaren van mijn studententijd heb ik enorm genoten en heb ik de Race of the Classics commissie gedaan. Tijdens de Race of the Classics hebben we met een team van 30 Tasters gestreden tegen studenten van andere universiteiten in Nederland en uiteindelijk de overwinning mee naar Enschede genomen!

In mijn tweede studiejaar ben ik toegetreden tot Dispuut Thoridor, en samen met andere leuke activiteiten in het centrum van Enschede, besloot ik mijn spullen te pakken en naar Asgard te verhuizen om nog dichter bij het vuur te zijn. Inmiddels woon ik er al 3 jaar met veel plezier en ben ik van plan om alles nog mee te maken tot het einde van mijn studententijd.

Na het behalen van mijn bachelor in IEM heb ik vanwege mijn persoonlijke interesse in de financiële wereld gekozen voor de master specialisatie Financial Engineering & Management. Ik ben erg tevreden met mijn keuze en kijk ernaar uit om mijn masteropleiding voort te zetten na mijn bestuursjaar bij de Student Union.

Tijdens mijn studententijd heb ik bijna onafgebroken gewerkt voor ons eigen studentenadviesbureau, PIP Advice. Hier passen we met een hecht team van gemiddeld 8 actieve studenten onze studievaardigheden toe om relevante vraagstukken voor bedrijven op te lossen. Deze ervaring heeft me veel geleerd en heeft me zeker verder gebracht op professioneel vlak. Naast de waardevolle werkervaring heb ik ook zeker genoten van alle sociale momenten, zoals de beleidsweekenden!

Hoewel ik tijdens mijn studententijd vaak kansen heb gegrepen om actief te worden, kwam het idee van een bestuursjaar pas later bij me op. Toen ik een paar maanden geleden de Student Union zag, werd al snel duidelijk welke bijdrage je kunt leveren aan het studentenleven in Enschede. Vanuit deze gedachte heb ik besloten om de uitdaging aan te gaan en me aankomend jaar met veel plezier in te zetten als bestuurslid van de Student Union voor onze medestudenten. Ik kijk enorm uit naar deze uitdaging, en als je suggesties hebt voor verbeteringen aan de Universiteit Twente, aarzel dan niet om contact met me op te nemen!