EN|NL

Portefeuillehouder Persoonlijke ontwikkeling en Onderwijs.

PErsoonlijke ontwikkeling en Onderwijs

De Universiteit Twente wordt gekenmerkt door ontzettend veel verenigingen, commissies en andere activiteiten. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door studenten die naast hun studie actief zijn. De Student Union maakt dit als overkoepelende organisatie allemaal mogelijk en heeft de portefeuillehouder Persoonlijke Ontwikkeling en Onderwijs hiervoor verantwoordelijk gemaakt binnen het bestuur van de Student Union. 

Als portefeuillehouder Persoonlijke Ontwikkeling en Onderwijs is Merijn verantwoordelijk voor alles wat studenten buiten het onderwijs leren. Aan de ene kant gaat het daarbij om studenten de mogelijkheden te bieden naast hun studie actief zijn. Zij probeert dit op allerlei manieren te stimuleren, bijvoorbeeld door het uitreiken van de More Than a Degree Awards. Aan de andere kant biedt hij voor (actieve) studenten de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen naast hun studie. De verschillende trainingen en het 'Board Improvement Program' voor besturen zijn daardoor voorbeelden van projecten waaraan hij werkt.

Studie: ATLAS
Actief bij: V.V. Harambee and S.A. AtlantisKomt uit: Berkel en Rodenrijs, Zuid-Holland, Nederland
E-mail: m.m.j.janssen@utwente.nl

Na mijn middelbare school in hartje Rotterdam, verlangde ik naar iets kleinschaligers met meer ruimte en openheid. De UT bleek perfect in dat plaatje te passen, waardoor ik me hier direct thuisvoelde. Mijn brede interesse in de bètawetenschappen leidde me naar de keuze voor Technology & Liberal Arts and Sciences (ATLAS). Gedurende mijn tijd bij ATLAS ontdekte ik dat ik, wellicht onderbewust, ook voor deze studie koos vanwege het innovatieve onderwijsmodel.

Hoewel ik altijd al geïnteresseerd was in onderwijs, had ik het nooit als academisch vakgebied overwogen. ATLAS opende mijn ogen voor deze mogelijkheid, waardoor ik me ging specialiseren in onderwijskunde. Een semester in Jyväskylä, Finland, gaf me de kans veel te leren over internationale onderwijssystemen en wakkerde mijn interesse verder aan. Naast mijn studie volleybal ik sinds 2020 ook met veel plezier bij V.V. Harambee. Hierdoor kan ik regelmatig mijn gedachten verzetten en genieten van de gezelligheid van de vereniging.

Bij ATLAS word je niet alleen blootgesteld aan een interessant onderwijsmodel, maar ook meteen betrokken bij het actieve studentenleven. In mijn eerste jaar heb ik drie commissies gedaan bij S.A. Atlantis: de onderwijscommissie, de skitripcommissie en de Kick-In commissie. Ondanks dat mijn eerste jaar voornamelijk online was vanwege COVID-19, groeide mijn liefde voor de community door het jaar heen. In mijn tweede jaar besloot ik daarom om het bestuur van S.A. Atlantis te doen als Commissioner of Internal Affairs. Deze ervaringen, samen met de SU board minor, hebben mijn interessegebieden uitgebreid naar management en leiderschap, naast mijn oorspronkelijke focus op onderwijskunde.

Gedurende de jaren ben ik steeds meer gaan houden van de UT community. Ik voelde me hier altijd welkom en de mogelijkheden voor extracurriculaire activiteiten zijn eindeloos. Tegen het einde van mijn bachelor ontstond het idee om nogmaals een bestuursjaar te doen. Mijn keuze viel op de Student Union vanwege haar grootschalige karakter en het bewaken van het belang van de UT community. Als SU ondersteunen we studenten op diverse vlakken en streven ernaar de studententijd van iedereen te verrijken. De portefeuille persoonlijke ontwikkeling en onderwijs sluit naadloos aan bij mijn interesses, omdat ik altijd bezig ben geweest met persoonlijke ontwikkeling en graag studenten aanmoedig hetzelfde te doen. Als jij ideeën hebt over persoonlijke ontwikkeling en hoe de SU daaraan kan bijdragen, hoor ik het graag!