EN|NL

Gratis boeken lenen bij Bellettrie

De Bellettrie-Bibliotheek is een bibliotheek met ontspanningsliteratuur en -lectuur. Zij is in 1965 begonnen met een enkele boekenkast in de huiskamer van een studentenflat en ondertussen uitgegroeid tot een volwaardige bibliotheek, maar wordt nog steeds door studenten beheerd en onderhouden. 

Het is mogelijk om gratis boeken te lenen bij Bellettrie. Daarvoor hoef je alleen maar in het bezit te zijn van een UnionCard en gratis lid te worden bij Bellettrie. Je kunt lid worden door langs te gaan bij de bibliotheek.

De collectie

Onze collectie omvat ca. 15 000 banden. Wij hebben uitsluitend literatuur en lectuur onder andere verdeeld over de categorie├źn Strips, Science Fiction en Fantasy, Nederlandse en vertaalde literatuur, Detectives en Thrillers, Engelstalige literatuur, Manga's, Kinderboeken en naar het Engels vertaalde Nederlandstalige werken.

De catalogus en uitleenadministratie

De catalogus van alle banden van de Bellettrie, die ook gebruikt wordt bij de uitleenadministratie, is online beschikbaar. Hierdoor kun je bijvoorbeeld ook via de online zelfbediening banden reserveren en verlengen. Voor nadere uitleg over de catalogus staat er een uitgebreide helpfunctie op deze website, onder Catalogus doorzoeken.

Locatie van de Bellettrie

De Bellettrie is gevestigd in kamer 105 van de Bastille en deelt deze ruimte met spellenvereniging Fanaat. De Bellettrie- en Fanaat-ruimte (genaamd de Drakenkelder) onderin de Bastille ligt aan de kant van de parkeerplaats tussen Bastille en Sportcentrum. Zij is toegankelijk vanaf de parkeerplaats en via het Atrium (voor nostalgici: zij ligt tegenover de voormalige verenigingsruimte, ongeveer waar vroeger de Stek zat).