EN | NL
student-union kamersite unioncard Union Deals unionshop createtomorrow tedex Eco Challenge Give it a go Buddy
EN | NL
Fobos - Financial support fund for students

Wat is fobos?

Bekijk ook het filmpje bovenaan deze pagina in de header!

FOBOS staat voor Financiële Ondersteuning Bijzondere Omstandigheden Studenten. Deze ondersteuning zorgt ervoor dat je een beurs kan ontvangen wanneer je studievertraging hebt opgelopen door bijzondere omstandigheden. Binnen FOBOS zijn vier soorten beurzen, namelijk de top-level sport, top-level cultuur, overmacht en activisme beurzen.  Vanuit de Student Union zijn wij verantwoordelijk voor de beurzen in de categorie activisme. Informatie over alle vier de soorten beurzen is te vinden op de UT website.

Activismebeurzen

De UT faciliteert bestuurs- en commissie werk in de vorm van activisme beurzen. Als Student Union zijn wij verantwoordelijk  voor de beurzen in de categorie activisme. De activisme beurzen zijn in 5 categorieën verdeeld:

Proces voor aanvraag

Activismebeurzen kunnen per kalenderjaar worden aangevraagd omdat het financiële jaar van de UT loopt van januari tot december loopt. In de actieve periode van de student kan maximaal 1 beurs per maand worden toegekend. Dit betekent dat beurzen alleen aan een student kunnen worden uitgekeerd in de exacte maanden dat de student actief was. Wanneer je activisme-activiteiten doorlopend zijn in kalenderjaren, moet je in januari 2022 beurzen aanvragen voor de maanden die je nu in 2021 actief was, en in januari 2023 voor de actieve maanden in het kalenderjaar 2022.

De aanvraagprocedure voor activismebeurzen is afhankelijk van de categorie. Het beleid voor de eerste vier categorieën wordt elke twee jaar herzien. Dit beleid bepaalt hoeveel subsidies per sector kan worden verdeeld.

Reglement

Een overzicht van de FOBOS regelementen in 2020-2021 en in 2022-2023 inclusief een overzicht van organisaties die in aanmerking komen voor subsidie vindt u in onderstaande documenten. Daarnaast vindt u in het document ‘Informatiedocument FOBOS ’ meer informatie over de voorwaarden om beurzen te ontvangen. Voor meer informatie over de activismebeurs (aanvraag) kun je ook op deze webpagina terecht