EN|NL

fobos voor ondernemers

Vanaf het collegejaar 2023-2024 start de UT met een pilot voor FOBOS voor ondernemers. Hierdoor kunnen ondernemende studenten de kans krijgen om hun studie een jaar stop te zetten om zich full-time op hun start-up te focussen. Op deze pagina lees je meer over de FOBOS regeling, de voorwaarden en de selectie procedure. Wil je je aanmelden voor de activismebeurzen voor ondernemers? Dat kan via dit formulier. 

Wat is fobos? 

FOBOS staat voor Financiële Ondersteuning Bijzondere Omstandigheden Studenten. Deze ondersteuning zorgt ervoor dat je een beurs kan ontvangen wanneer je studievertraging hebt opgelopen door bijzondere omstandigheden. Binnen FOBOS zijn vier soorten beurzen, namelijk de top-level sport, top-level cultuur, overmacht en activisme beurzen.  Vanuit de Student Union zijn wij verantwoordelijk voor de beurzen in de categorie activisme. Informatie over alle vier de soorten beurzen is te vinden op de UT website. Meer informatie over activismebeurzen vindt je hier

algemene voorwaarden

FOBOS voor ondernemers valt onder de categorie activisme beurzen. Om in aanmerking te komen voor een beurs voor activisme, moeten studenten voldoen aan de voorwaarden van de regeling voor beurzen voor activisme in het FOBOS-beleid. Dit zal door de griffie worden gecontroleerd. Overgebleven activismefinanciering van een student die niet voldoet aan de voorwaarden van de activismefinancieringsregeling kan niet opnieuw worden toegekend. Deze voorwaarden hebben onder meer betrekking op de erkende periode, beurzen voor pre-masterstudenten en eerstejaars bachelorstudenten, de hoogte van een beurs, het behalen van studiepunten, en de duur van de financiële support. Hieronder vindt u een FOBOS-informatiedocument met informatie over deze eisen. Dit is ook opgenomen in het beleid van FOBOS. Controleer deze vereisten voor de start van je bestuursjaar om niet voor verrassingen te komen staan bij de aanvraag!

aanvullende voorwaarden

Participation in one of the following programmes can also be seen as an additional bonus, but is not a requirement for the application: 

Selectie procedure

Voor de eerste pilot voor de FOBOS categorie voor ondernemers zijn er beurzen  beschikbaar voor vijf full-time ondernemers. De selectieprocedure ziet er als volgt uit: 

  1. Check of je aan de voorwaarden voldoet om aanspraak te maken op de activismebeurzen voor ondernemers. 
  2. Meld je aan voor de activismebeurzen voor ondernemers door middel van het formulier hieronder. 
  3. De door jouw aangeleverde deliverables zullen worden gecheckt op de criteria die worden aangegeven in het informatie document. 
  4. Zij jouw deliverables van goede kwaliteit? Dan wordt je uitgenodigd voor een verdiepend geprek met een commissie samengesteld uit professionals op het gebied van ondernemen.  
  5. Op basis van de gesprekken zal de commissie vijf studenten selecteren die aankomend academisch jaar aanspraak mogen maken op de activismebeurzen voor ondernemers.

Heb je vragen over de activismebeurzen voor ondernemers in het algemeen of over de selectieprocedure specifiek? Neem dan gerust contact op met t.vanleeuwen@utwente.nl

Aanmelden

Enthousiast geworden over deze unieke mogelijkheid om je een jaar lang op je start-up te focussen terwijl je collegegeld wordt vergoed? Meld je dan aan door middel van dit formulier