EN | NL
student-union kamersite unioncard Union Deals unionshop createtomorrow tedex Eco Challenge Give it a go Buddy
EN | NL

Portefeuillehouder Persoonlijke ontwikkeling en Onderwijs.

PErsoonlijke ontwikkeling en Onderwijs

De Universiteit Twente wordt gekenmerkt door ontzettend veel verenigingen, commissies en andere activiteiten. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door studenten die naast hun studie actief zijn. De Student Union maakt dit als overkoepelende organisatie allemaal mogelijk en heeft de portefeuillehouder Persoonlijke Ontwikkeling en Onderwijs hiervoor verantwoordelijk gemaakt binnen het bestuur van de Student Union. 

Als portefeuillehouder Persoonlijke Ontwikkeling en Onderwijs is Maartje verantwoordelijk voor alles wat studenten buiten het onderwijs leren. Aan de ene kant gaat het daarbij om studenten de mogelijkheden te bieden naast hun studie actief zijn. Zij probeert dit op allerlei manieren te stimuleren, bijvoorbeeld door het uitreiken van de More Than a Degree Awards. Aan de andere kant biedt zij voor (actieve) studenten de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen naast hun studie. De verschillende trainingen en het 'Board Improvement Program' voor besturen zijn daardoor voorbeelden van projecten waaraan zij werkt.

Over Maartje Van Delden

Studie: Technische Geneeskunde
Actief bij: DSCC/DJCR Audentis et Virtutis, T.C. Ludica, Pre-U
Komt uit: Smilde
E-mail: m.g.vandelden@utwente.nl

Toen ik als kersverse achttien jarige naar Enschede verhuisde had ik nog geen idee wat mij te wachten stond. Ik kwam naar Enschede voor mijn studie, maar begon me pas in de Kick-In te oriënteren op wat Enschede buiten je studie allemaal te bieden heeft. Ik ging wonen in een geweldig studentenhuis met 5 andere meiden die ook allemaal actief waren in het studenteleven. Tijdens de Kick-In werd ik overal naar meegenomen en voorgesteld en vond ik alles even leuk. Door de diverse activiteiten, de geweldige feesten en vooral de open houding van alle studenten besefte ik me hoe leuk het studentenleven ook buiten je studie kan zijn.

Ik wist dat ik ook actief wilde worden, veel nieuwe mensen wilde leren kennen en mezelf ontwikkelen. Daarom heb ik me ingeschreven bij de studentenvereniging Audentis. Mijn eerste jaar als student is toen ook zo voorbij gegaan. Ik heb een jaarclub gevormd en heb me aangesloten bij Damesdispuut Pimpelle. Er waren zo veel leuke activiteiten en ik wilde het liefst overal aan meedoen. Tegelijkertijd moest ik natuurlijk ook mijn studie halen.

In mijn tweede jaar ging ik ook werken als Persoonlijk Assistent Leraar bij Pre-U, waar ik samen met een medestudent voor een 3VWO+ klas stond om leerlingen in contact te brengen met techniek en wetenschap en vaardigheden zoals samenwerken, pitchen en debatteren te leren. Ik vond het zo leuk om te zien hoe enthousiast leerlingen konden worden en hen daarin te stimuleren en begeleiden. Daarnaast houd ik heel erg van sporten en vind ik het fijn om buiten te zijn en te wandelen of hardlopen. Ik heb me daarom ook inschreven bij T.C. Ludica waar ik weer ging tennissen, nadat ik toen ik naar Enschede verhuisde daarmee ben gestopt. 

Enschede heeft zo veel te bieden voor alle studenten om jezelf te ontwikkelen naast je studie, ‘to achieve More Than A Degree’. In de Kick-In Commissie van Audentis wilde ik aankomende studenten graag laten zien hoe leuk het studentenleven kon zijn en hen ook aan te moedigen actief te worden, ieder op zijn eigen manier. Het was een geweldig ervaring waar ik een kijkje heb kunnen nemen in hoe een studentenorganisatie werkt, heb leren communiceren met verschillende partijen en nieuwe vaardigheden op heb kunnen doen die mij in mijn ontwikkeling erg hebben geholpen.

Maar hier stopte het niet voor mij. Ik vond het zo leuk om me in te zetten voor studenten in Enschede en wilde meer kunnen betekenen voor de studentengemeenschap. Daarnaast ging het studentenleven voor mij veel te snel en na het behalen van mijn Bachelor was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Met de portefeuilles Persoonlijke Ontwikkeling en Onderwijs wil ik studenten ondersteunen en stimuleren om zichzelf zo veel mogelijk te ontwikkelen buiten hun studie. Activisme is een hele mooie manier om jezelf te ontwikkelen, op persoonlijk en professioneel vlak. Enschede heeft op het gebied van activisme zo veel te bieden en waardeert studenten activisme heel erg. Ik wil me graag inzetten om dat aan zo veel mogelijke studenten te laten zien om hen te helpen om ook ‘More Than A Degree’ te behalen! Wie weet zie ik jou binnenkort tijdens één van de trainingen of workshops die wij organiseren…