EN|NL

Portefeuillehouder Sport & Cultuur

Alies is verantwoordelijk voor de toekomst van alle sport- en cultuurvoorzieningen aan de Universiteit Twente. Samen met het Sportcentrum, het Vrijhof Culture & Events, Sports Umbrella Twente en Apollo probeert zij het hoge voorzieningenniveau van de universiteit te handhaven en waar mogelijk te verbeteren. Op deze manier draagt zij zorg voor een omgeving waarin studenten optimaal kunnen genieten van sport en cultuur, zowel in verenigingsverband als individueel! 

Onder de portefeuille Sport & Cultuur vallen grote projecten zoals het realiseren van een nieuwe sporthal of fitnessruimte. Daarnaast is de portefeuillehouder verantwoordelijk voor de UnionCard en de samenwerking met ArtEZ. Er is veel contact met externe partijen, zoals de IJsbaan Twente, Aquadrome, Stadsschouwburg en Muziekcentrum Enschede om voordeel voor alle studenten te realiseren.

Alies ter Lingen

Studie: Biomedical Engineering
Actief bij: U.M.D. Divide et Medica, T.C. Ludica, S.V. Paradoks
Komt uit: Haarlem, the Netherlands
E-mail: a.c.terlingen@utwente.nl

Als vijfdeklasser heb ik besloten dat ik graag Biomedische Technologie wilde gaan studeren en dit kon alleen maar in Eindhoven en in Enschede. Toen ik via de Open Dagen en een meeloopdag de UT leerde kennen, was ik eigenlijk al meteen verkocht. De gedreven studenten, de laagdrempeligheid van de docenten en de fijne sfeer en al dat groen op de campus trokken mij enorm. Vandaar dat ik ruim drie jaar geleden van Haarlem naar het verre oosten genaamd Enschede ben verhuisd. Ik heb nooit spijt gehad van deze keuze, ook al was ik de enige die vanuit mijn middelbare school deze kant op ging.

 

In de zomer voordat ik begon met studeren ben ik ingetrokken in mijn kamer in een leuk, gemengd huis lekker dichtbij de Oude Markt. Toen begon de Kick-In, ik had een hele leuke doegroep met alleen maar enthousiaste mede-kiddo’s, ouders, ooms en tantes. Tijdens de Kick-In heb ik alles over het Enschedese studentenleven mogen leren kennen en daarna wist ik het zeker: dit wordt de tijd van mijn leven en ik ga er zo veel mogelijk uit halen, ook buiten mijn studie.

 

Gedurende mijn eerste jaar ben ik een aantal commissies gaan doen bij de studievereniging en ben ik lid geworden van de roeiverenging D.R.V. Euros. Daarnaast ben ik actief geworden bij een gemengd dispuut voor Biomedische Technologie en Technische Geneeskunde studenten: U.M.D. Divide et Medica. Dit alles maakte mij eigenlijk alleen maar enthousiaster om nog actiever te worden in mijn tweede jaar. Daarom heb ik toen besloten om me ook bij T.C. Ludica in te schrijven, waar ik nog steeds regelmatig te vinden ben. Verder ben ik me in mijn tweede jaar meer voor mijn studie in gaan zetten door deel te nemen in de Onderwijskwaliteitcommissie van Biomedische Technologie en door bij lab practica en celbiologisch onderwijs te gaan helpen als Student Assistant. Als derdejaars ben ik bestuur gaan doen bij mijn dispuut, wat ik heel leuk vond aangezien ik samen met mijn lichtingsgenootjes wat terug kon doen voor deze leuke groep mensen.

 

Vanaf het begin van mijn studententijd wist ik dus al dat ik graag actief wilde worden. Het idee van een bestuursjaar doen kwam daarbij ook al vroeg in mij op. Op en rondom de UT valt er zo veel te doen als student, dus ik had keus genoeg. Ik vond het mooi om aan dit activisme bij te gaan dragen. Student zijn is namelijk niet alleen studeren, maar ook veel buiten je studie ondernemen om jezelf op een nog breder vlak te ontwikkelen. Vanuit deze gedachte heb ik er ook voor gekozen om de uitdaging aan te gaan en me aankomend jaar met veel plezier als Student Union bestuurslid in te gaan zetten voor onze medestudenten.

 

Het lijkt me heel gaaf om in een jaar veel ervaring op te kunnen doen door samen met andere studentenbestuurders UT-breed beleidsmatig bezig te zijn. Ik heb zin om als portefeuillehouder Sport & Cultuur sport- en cultuurverenigingen bij te kunnen staan en in het algemeen een bijdrage te kunnen leveren aan de sectoren Sport en Cultuur. Er zijn al veel sport- en cultuurfaciliteiten op de UT, maar er kan natuurlijk altijd wat verbeterd worden. Benader mij dan ook vooral als je leuke ideeën hebt of als je iets opvalt wat beter kan. Wij als de Student Union zijn er immers voor jullie: de UT studenten!