EN | NL
student-union kamersite unioncard Union Deals unionshop createtomorrow tedex Eco Challenge Give it a go Buddy
EN | NL

Portefeuillehouder Sport & performing arts

Fleur is verantwoordelijk voor de toekomst van alle sport- en cultuurvoorzieningen aan de Universiteit Twente. Samen met het Sportcentrum, het Vrijhof Culture & Events, Sports Umbrella Twente en Apollo probeert zij het hoge voorzieningenniveau van de universiteit te handhaven en waar mogelijk te verbeteren. Op deze manier draagt zij zorg voor een omgeving waarin studenten optimaal kunnen genieten van sport en cultuur, zowel in verenigingsverband als individueel! 

Onder de portefeuille Sport & Cultuur vallen grote projecten zoals het realiseren van een nieuwe sporthal of fitnessruimte. Daarnaast is de portefeuillehouder verantwoordelijk voor de UnionCard en de samenwerking met ArtEZ. Er is veel contact met externe partijen, zoals de IJsbaan Twente, Aquadrome, Stadsschouwburg en Muziekcentrum Enschede om voordeel voor alle studenten te realiseren.

Over Fleur Korving

Studie: Gezondheidswetenschappen, pre-master Industrial Engineering & Management
Actief bij: A.S.V. Taste, University of Twente
Komt uit: Deventer
E-mail: f.a.w.korving@utwente.nl

Tijdens de open dag van de Universiteit Twente vielen de goede, open sfeer en de persoonlijke benadering van (toekomstige) studenten mij gelijk op. Op de UT ben je als student zeker geen nummer en wordt ervoor gezorgd dat elke student alles uit zijn tijd op de universiteit kan halen en zich daarmee volledig kan ontwikkelen, hierdoor was ik verkocht!

Drie jaar geleden ben ik daarom aan de UT gestart met de studie Gezondheidswetenschappen en kon ik gelijk helemaal in het studentenleven duiken tijdens de Kick-In. Tijdens deze weken was ik positief verrast over de hoeveelheid verenigingen die bij de UT horen en alle mogelijkheden die de universiteit aan de studenten biedt. Door een heel geslaagde Kick-In met een gezellige doegroep waarmee ik nog steeds bevriend ben, voelde ik mij snel thuis in Enschede en heb ik mij ook inschreven bij A.S.V. Taste.

Daar heb ik mijn jaarclub leren kennen, met wie ik nog elke week eet en hebben wij samen meegedaan aan de vele activiteiten die de vereniging organiseerde. Ook ben ik in mijn eerste jaar 'spook' geworden bij Damesdispuut Spooky en woon ik op een huis met zes hele gezellige meiden die ook allemaal actief in het studentenleven zijn, gelukkig houden we elkaar goed op de hoogte door veel te kletsen in onze woonkamer. Verder ben in mijn vrije tijd veel aan het sporten; ik doe aan kickboksen en hardlopen en ga naar de sportschool.

Tijdens mijn werk bij een bijlescentrum, het open dagen team van mijn studie en bij commissies, merkte ik dat ik daardoor nieuwe vaardigheden opdeed, naast degene die ik bij mijn studie leerde. Afgelopen jaar heb ik de pre-master voor de master Industrial Engineering & Management tijdens mijn minorruimte behaald en deze master wil ik graag ook gaan doen. Ik ben echter niet gelijk doorgegaan, tijdens het afstuderen voor mijn bachelor begon ik namelijk na te denken over een bestuursjaar. Ik heb mezelf op een bredere manier kunnen ontwikkelen door mijn werk en commissies en wilde dit graag op een grotere schaal toepassen. Ik heb mij door de vele mogelijkheden en de missie van de UT om elke individuele student zoveel mogelijk te laten ontwikkelen me altijd thuis gevoeld op de UT en daar zou ik ook graag aan willen bijdragen, dat maakt dat het Student Union bestuur mij zo aanspreekt!

Ik ben erg enthousiast om aan de slag te gaan als Student Union bestuurder met de portefeuilles sport & cultuur, daarin wil ik mij inzetten voor de mooie huidige en nieuwe sport- en cultuur voorzieningen van onze universiteit, door middel van contact met jou als student!