EN | NL
student-union kamersite unioncard Union Deals unionshop createtomorrow tedex Eco Challenge Give it a go
EN | NL

Portefeuillehouder Sport & Cultuur

Irene is verantwoordelijk voor de toekomst van alle sport- en cultuurvoorzieningen aan de Universiteit Twente. Samen met het Sportcentrum, het Vrijhof Culture & Events, Sports Umbrella Twente en Apollo probeert zij het hoge voorzieningenniveau van de universiteit te handhaven en waar mogelijk te verbeteren. Op deze manier draagt zij zorg voor een omgeving waarin studenten optimaal kunnen genieten van sport en cultuur, zowel in verenigingsverband als individueel! 

Onder de portefeuille Sport & Cultuur vallen grote projecten zoals het realiseren van een nieuwe sporthal of fitnessruimte. Daarnaast is de portefeuillehouder verantwoordelijk voor de UnionCard en de samenwerking met ArtEZ. Er is veel contact met externe partijen, zoals de IJsbaan Twente, Aquadrome, Stadsschouwburg en Muziekcentrum Enschede om voordeel voor alle studenten te realiseren.

over Irene van de zande

Studie: Technische Wiskunde

Actief bij: W.S.G. Abacus, A.S.V. Taste, Pre-U

Komt uit: Ede

E-mail: i.g.vandezande@utwente.nl

In 2016 verhuisde ik naar Enschede om hier te komen studeren. Ik kwam terecht in een groot, gezellig, actief en chaotisch studentenhuis waar ik mij gelijk thuis voelde. Tijdens de Kick-In deed ik overal aan mee, van de activiteiten ’s ochtends vroeg tot de feesten ’s avonds laat. Doordat ik alles wilde meemaken en overal bij zijn, viel het mij al gelijk op dat er als student in Enschede heel veel te beleven is en dat er veel verschillende manieren zijn om actief te worden.

Vanaf mijn eerste collegejaar ben ik actief geweest bij mijn studievereniging W.S.G. Abacus, waar ik onder andere de voorzitter was van de lustrumcommissie. In mijn tweede jaar heb ik mij ook aangesloten bij de studentenvereniging A.S.V. Taste, ik wilde namelijk nog meer groepen studenten leren kennen. Hier vormde ik een jaarclub en ging bij damesdispuut Mnemosyne. Ook vanuit Taste organiseerde ik meerdere activiteiten en evenementen. Inmiddels werk ik ook al langere tijd bij Pre-U, waar ik als coördinator van het Honoursprogramma nog meer mag organiseren. Bijverdienen is een leuke bijkomstigheid, want het voelt vaker als leuk commissiewerk dan een echte bijbaan. Ik merkte door de jaren heen dat ik erg veel plezier haal uit organisatorisch werk, waar vaardigheden bij komen kijken die bij mijn studie niet op het programma staan.

Deze lijn vanuit de Kick-In waarbij ik niets wilde missen zette zich voort tot ik overal bij betrokken willen zijn. Afgelopen jaar ben ik begonnen aan mijn master, maar het vooruitzicht van nog maar twee jaar hier op de UT en in Enschede leek mij toch een beetje kort. Zo begon bij mij de vraag te kriebelen, heb ik al wel alles gezien? Natuurlijk is het niet mogelijk om écht alles mee te krijgen, maar door een bestuursjaar bij de Student Union te gaan doen kom ik hier wel dichterbij en blijft mijn agenda nog steeds goed gevuld! Zelf ben ik niet aangesloten bij een sport- of cultuurvereniging, maar als portefeuillehouder Sport & Cultuur zet ik mij dit jaar vol in voor ook deze verenigingen van de UT!