EN | NL
student-union kamersite unioncard Union Deals unionshop createtomorrow tedex Eco Challenge Give it a go
EN | NL

Voorzitter, portefeuillehouder Strategie & Beleid, Personeel & organisatie 

Emmilie is als voorzitter het algemene aanspreekpunt voor de Student Union. Verschillende ideeën en kritiek worden via haar vervolgens doorgespeeld naar de juiste personen. Naast het voorzitterschap beheert zij de portefeuilles Personeel & Organisatie en Strategie & Beleid. Vanuit de portefeuille Personeel & Organisatie werkt zij aan de constante verbetering van het personeelsbeleid van de Student Union Community. Niet alleen focust zij zich op dit beleid, zij kan ook als vertrouwenspersoon worden gezien voor elke medewerker, bestuurder of commissielid die aan de slag is binnen onze organisatie. In samenwerking met onze Office Manager zorgt zij ervoor dat de gehele Student Union Community het werk goed en prettig kan uitvoeren. Ook houdt zij zich bezig met organisatorische structuur van de Student Union.

Binnen de portefeuille Strategie & Beleid is haar hoofdtaak het maken van de vertaalslag van visies en strategieën naar beslissingen die het bestuur neemt voor het langetermijnbeleid. De voorzitter is wat betreft hoofdlijnen bekend met de verschillende bestuursportefeuilles.

over emmilie kuks

Studie: Industrieel Ontwerpen
Actief geweest bij: A.S.V. Taste
Komt uit: Enschede
E-mail: e.m.a.kuks@utwente.nl

Wanneer je mij 5 jaar geleden had gevraagd waar ik nu zou zitten, dan zou ik zeker weten hebben gezegd dat ik nu ver weg van Enschede zou zitten. Toen ik in 2017 mijn studiekeuze moest maken, al mijn hele leven wonend in Enschede, heb ik toch besloten om aan de Universiteit Twente te gaan studeren omdat ik de studie die ik wilde volgen hier het beste vond.

Ik had me voorgenomen om vanaf dag 1 actief te worden in het studentenleven omdat ik uit ervaring wist dat Enschede zonder studentenleven wat kleinschalig voelt. Ik ben gelijk lid geworden van studentenvereniging A.S.V. Taste en heb een actief huis gevonden waar ik me nog steeds helemaal thuis voel. Bij Taste heb ik een jaarclub gevormd met 9 andere meiden die ik nog steeds wekelijks zie. Ook ben ik in mijn eerste jaar ‘spook’ geworden bij damesdispuut Spooky. Omdat ik hou van bewegen en mijn hele leven heb gehockeyd, heb ik me ingeschreven bij DHC Drienerlo, wat ik later heb ingeruild voor kickboksen omdat ik toe was aan iets nieuws.

Al met al heb ik gezien hoe veel er in Enschede mogelijk is naast je studie en heb ik me nooit laten tegen houden om actief te worden. Ik heb gemerkt dat de kleinschaligheid van de stad het juist zo persoonlijk en leuk maakt, wat meer ruimte en vrijheid biedt voor studenten en zo uiteindelijk juist leidt tot grotere ideeën.

Binnen de verschillende commissies die ik heb gedaan, met als hoogtepunt de Kick-In commissie van Taste, heb ik gezien hoe leuk het is om nieuwe vaardigheden op te doen en samen te werken met andere studenten. Achteraf kan ik met zekerheid zeggen dat ik hier net zo veel van heb geleerd als binnen mijn studie zelf.

Na het afronden van mijn bachelor, vond ik dat het tijd was voor nog een grotere uitdaging. Omdat ik er in de afgelopen jaren achter kwam hoe uniek het is dat studenten zó veel inspraak hebben op het beleid van de UT en er daardoor zo veel mogelijk is, wilde ik me hier ook graag voor inzetten. Omdat ik zag dat ik hierin bij de Student Union écht een verschil kan maken voor alle studenten ben ik hier uiteindelijk terecht gekomen, waar ik mijn master een jaar voor zal uitstellen (en dat is het al meer dan waard).

Als voorzitter ben ik het eerste aanspreekpunt namens de Student Union. Ik probeer binnen en buiten onze organisatie de juiste punten met elkaar te verbinden en met één oog op de toekomst onze organisatie naar een zo hoog mogelijk niveau proberen te tillen door lange-termijn ideeën en strategieën te initiëren en implementeren. Als creatief denker probeer ik continu het bredere plaatje te analyseren en actief te kijken naar verbeterpunten om die vervolgens om te zetten in nieuwe ideeën. Vervolgens worden die ideeën ook geïnitieerd en geïmplementeerd binnen onze organisatie of de UT. Daarnaast voel ik me als een vis in het water als leider van het bestuur, waarbij ik een luisterend oor bied voor de andere bestuurders en ze aanmoedig het beste uit henzelf en onze organisatie te halen.

Terwijl ik me er van bewust ben dat dit jaar er anders uit zal zien door gekke omstandigheden, zie ik het juist als een extra uitdaging om studenten nog beter te kunnen stimuleren en faciliteren en heb ik er alle vertrouwen in dat het een unieke en onvergetelijke ervaring zal worden! Want juist in deze tijd is activisme zo ontzettend belangrijk, en daar wil ik mij dan ook voor de volle honderd procent voor inzetten.