EN|NL

More Than A Degree

Als je studeert aan de Universiteit Twente zijn er veel mogelijkheden om deel te nemen aan het studentenleven. Er zijn veel studentenverenigingen of andere organisaties om vrienden te vinden en jezelf te ontwikkelen. Of je nu geïnteresseerd bent in sport, cultuur, studiegerelateerde onderwerpen, of gewoon om vrienden te ontmoeten. Er is altijd een plek voor jou!

Als student kun je studentenactiviteiten organiseren voor andere studenten (in jouw vereniging) door bijvoorbeeld een commissie te gaan doen. De Student Union wil alle studenten stimuleren om zich te ontwikkelen tijdens hun studentenleven. Daarom stimuleren we studenten om deel te nemen aan deze extra-curriculaire activiteiten en om nieuwe initiatieven te starten. Je kan dit alleen oppakken of samen met anderen van je organisatie. Bij de Student Union noemen we dit activisme.

Door activiteiten te organiseren, een organisatie te leiden, je eigen bedrijf te starten of je eigen zonneboot te bouwen, leer je vaardigheden en competenties die je tijdens je studie niet snel zou leren. Je leert samenwerken, leiden, netwerken, communiceren en nog veel meer. Dit sluit aan bij onze missie: We want to empower you to achieve More Than your Degree!

Het More Than A Degree programma van de Student Union faciliteert en stimuleert studenten om zichzelf te ontwikkelen. Elke student die betrokken is bij het studenten leven van Enschede is, vaak zonder het zelf te weten, bezig met het More Than A Degree programma. Het programma kan worden ingedeeld in vier fases, die hieronder te zien zijn. Elke fase geeft ruimte voor de ontwikkeling van competenties, welke hier zijn beschreven.

  1. (nog) niet actief
  2. Klein activisme
  3. Groot activisme
  4. Activisme ambassadeur

STIMULEER MORE THAN A DEGREE

Om persoonlijke ontwikkeling buiten het curriculum aan de Universiteit Twente te stimuleren, informeert de Student Union studenten over More Than A Degree en om deel te nemen aan het studentenleven. Heb je alleen interesse om lid te worden van een vereniging? Bezoek dan het Give It A Go - platform, waar alle studentenorganisaties in Enschede te zien zijn.

De Student Union stimuleert ook activisme met bijvoorbeeld activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan de More Than A Degree - Infomarkt die elk jaar in het voorjaar wordt georganiseerd. Dit is een mooie gelegenheid om je te oriënteren en te laten informeren over mogelijke manieren om actief te worden!

De Student Union erkent ook het belang en de waardering voor activisme tijdens de More Than A Degree Awards. Elk jaar worden de studenten die bijzondere prestaties hebben geleverd voor of in de studentencultuur van Enschede in het zonnetje gezet om te leren hoe zij More Than A Degree hebben behaald.

FACILITEER MORE THAN A DEGREE

De Student Union faciliteert de persoonlijke ontwikkeling van studenten in verschillende fases. Zo kun je als student deelnemen aan het YER Development Track of een Kroegcollege. Studenten die een bestuur doen of lid zijn van een studententeam krijgen binnen de Student Union speciale aandacht via het Board Improvement Programme voor het volgen van professionele workshops. De Universiteit Twente biedt, in samenwerking met de Student Union, financiële ondersteuning voor verschillende vormen van activisme. Voor meer informatie over deze FOBOS-activismebeurzen kan je deze pagina bezoeken.

MTAD - info markt
More Than A Degree Awards
Geen resultaten met deze filters
Board Improvement Program
FOBOS - Activismebeurzen
Kroegcollege
Geen resultaten met deze filters